Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Mini vodič kroz modni rečnik - clutch torbice, bomber jakne i jogger pantalone

CLUTCH, BOMBER, JOGGER
19. 05. 2021.

"Pogledaj, sebi sam kupila ovu CLUTCH torbicu, a za njega još uvek biram prolećnu BOMBER jaknu...”. Da li ste već čuli sličnu rečenicu? Nekima je jasno, a nekima nije jasno kakva je to torbica i kakva je to jakna. 

CLUTCH i BOMBER su samo neki od modnih izraza koji se sreću širom modne industrije, a mogu se sresti i u N Sport internet prodavnici. Neka vam ovaj tekst pomogne da lakše birate svoje komade, uz razumevanje modnih pojmova i izraza.
 

Šta je CLUTCH torbica?

Clutch torbica je mala torba koju bi trebalo da nosite u ruci sve vreme. Zato se tako i zove - clutch – jer potiče od istoimenog glagola clutch, koji u engleskom jeziku znači uhvatiti, zakačiti se. Neka vam asocijacija na clutch torbicu uvek bude da je to mala elegantna torba koju držite u ruci. 

Postoje različite varijante clutch torbice, ali obično se koriste za večernje prilike i u njih staje minimalni broj stvari - telefon, kartica, ključevi i karmin.

Guess Central City Clutch torbica se može nositi i preko ramena, ali za najbolji efekat elegancije nosite je u ruci.

Šta je bomber jakna?

Bomber jakna je kratka prolećna ili jesenja jakna. Može i ne mora da ima džepove sa strane, ali gotovo uvek ima rajsfešlus i nema kapuljaču. Bomber jakna je vanvremenska jakna koju svako treba da ima. Ima je u raznim stilovima, a uvek je moderna. Predstavljamo vam mušku prolećnu bomber jaknu Tommy Hilfiger u žutoj boji. 


 

Iskusili ste i sami da je u poslednjih nekoliko meseci vreme nepredvidivo, pa je zgodno imati bomber jaknu da vas štiti od vetra ovog netipično prohladnog proleća.

Šta su jogger pantalone?

Jogger pantalone se često pomešaju sa trenerkom i to je u redu. Imaju dosta sličnosti, pogotovo zbog toga što su jogger trenerke (čitaj: džoger) prvobitno pravljene za trkače, za ljude koji džogiraju. Odlike jogger pantalona su elastični završeci na nogavicama, džepovi sa bočnih strana i elastična traka na bokovima za opušteni osećaj tokom nošenja. Linija jogger pantalona ide od šireg na struku do užeg na nogavicama. 

Osim jogger trenerki, postoje i jogger pantalone kao što su ženske Guess Euphemia pantalone sa fotografije. Razlika je u materijalu, samim tim u stilu i u prilici gde se mogu nositi. Ove Guess ženske pantalone nosite svakoga dana na poslu zbog elegancije i udobnosti koju pružaju. Osim toga, nosite ih u smart casual varijanti. 

“Džogerice” se danas nose u različitim stilovima, ali svakako nisu deo formalne odeće.

Must have retro aksesoar - šta je pisac hteo da kaže?

Dodatno, objasnićemo i nekoliko izraza koje često koristimo na blogovima i u opisima naših proizvoda. Te reči možete sresti u našim blogovima Retro kišobran moderne današnjice i Letnja must have odeća i obuća

Must have je komad odeće ili obuće koji podrazumeva trend koji se nipošto ne sme propustiti. To svi žele trenutno i sada, a vreme će pokazati da li će se taj trend zadržati ili ne. U svakom slučaju, kada je nešto must have - to je onda obavezni komad sezone. 

Kada je nešto retro, to znači da je inspiracija pronađena u starijim modelima ili starijim trendovima. U svetu patika se kao nikad pre vraća moda iz osamdesetih. 

Aksesoari ili dodaci podižu ceo outfit na viši nivo. Ženski aksesoari su torbice, rančevi, marame, naočare za sunce, nakit, šeširi… Uz pravilnu kombinacija aksesoara i odevnih predmeta vaš stil će biti primećen.  Pročitaj šta Lacoste predlaže kao osam muških aksesoara za svaki dan. 

U svetu haute couture, odnosno visoke mode, dolazi do novih trendova i isprobavanja nesvakidašnjih kombinacija. Svakako da se moda ne rađa samo u modnim centrima i pod reflektorima, već i među određenim društvenim grupama, pa isto tako i  generacija Z rađa svoj modni imperativ i nove  termine.

Sada se lakše možeš snaći u modnom svetu!

podeli