Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Kakve treba da budu ski jakne?

jakne, skijanje
11. 01. 2024.

Kvalitetne skijaške jakne su preduslov skijanja. Apres ski stil je poželjan, ali nije presudan za kvalitetnu jaknu. Sneg, temperatura u minusu, zagrevanje tela, pokreti nogama i rukama - cela fizička aktivnost mora biti obezbeđena. Pogotovo što mnogi staju na sneg i led ovom prilikom tek nekoliko puta godišnje. Skijanje je ekstremni sport, te se ski jakne mogu nazvati sportskom opremom za ekstremne uslove.

Ski jakne moraju treba da budu praktične, da obezbede zaštitu od hladnoće i vode, kao i da budu zabavne!
 

Ski jakne moraju biti praktične

 
Zauzetost ruku štapovima, rukavicama, možda telefonom - sve su to normalne akcije na skijalištima i ne želite da vam jakna smeta. Štaviše, kada jakna ima više džepova i mesta za odlaganje, mnogo je lakše snaći se u surovim uslovima i gužvi. Praktična jakna znači da imate sve na dohvat ruke - to su najčešće džepovi za malo novca, telefon, ski pass karticu i slično. Ski jakna koja dodatno ima kaiševe na ramenima sa unutrašnje strane, olakšava prelazak iz hladnog u topli prostor - na primer u topli kafić na stazi. 

Praktičnost jakne znači i unutrašnje rukavice, koje vas čuvaju ušuškanim. Baš to imaju muška ski jakna Colmar i ženska ski jakna Fire+Ice sa fotografija iznad. Ova dva brenda su vrlo popularna i već smo pisali o njima u tekstovima Colmar kao najpriznatiji skijaški brend i Vatreno skijanje od brenda Bogner. 

Ski jakne moraju štititi od hladnoće

 
Zaštita od hladnoće i vode je važna zbog toga što ne želite da se smrznete i prehladite. Ski jakna mora da zaštiti od hladnoće i sačuva vas toplim. Skijaćete brzo i oznojićete se, a hladan vazduh, koji inače prija, neće prijati mokroj koži. U tome pomaže topla jakna, ali i aktivni veš. 

Na planinama je ponekad suvo vreme, a ponekad mokro, uz padavine. To ne može da omete skijanje kao aktivnost, ali može vas ukoliko niste dobro opremljeni. Zagrejte se uz žensku Ellesse jaknu i zaštitite od hladnoće uz mušku Ellesse jaknu. Iako na planini često sija sunce, to ne znači da je toplo. Svakako, sunčane ili skijaške naočare nisu na odmet tokom skijanja. Važno je da možete da skijate i sutradan, a ne da se prehladite - i zato vam je na skijanju potrebna topla jakna. 

Verujte brendu Ellesse, jer se izgradio na skijanju.

Ski jakne treba da budu i zabavne

 
Zabavne jakne su one sa interesantnim dizajnom ili dezenima. Baš ove Icepeak jakne sa motivima planine su zabavne, jer su inače sve ski jakne najčešće jednobojne. Icepeak jakne sa fotografije jesu monohromne, ali su ipak zabavne. Beli sneg je savršena podloga za vaš izgled, kao i za fotografije koje ćete tamo napraviti.

Šta je još zabavno kod muške Fritch jakne i ženske Fridley jakne jeste što ih možete nositi u paru. Zabavno je za sve one parove koji vole da budu isto obučeni, barem kroz neke detalje. Ove jakne su ujedno i tople i prozračne i praktične.

Skijanje je postalo sve popularnije u poslednjih deset godina i na Balkanu se razvija ova vrsta aktivnog odmora. Tu su i evropske i svetske destinacije, ali ono što im je zajedničko je sneg, adrenalin, dobra hrana i puno zabave. Svoje fotografije sa skijanja podelite sa nama i označite nas na instagramu.

 

podeli