Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Ellesse brend se izgradio na skijanju

brend, skijanje
21. 12. 2023.

Leonardo Servadio je osnovao Ellesse, a rođen je šezdesetih godina. Uspeo je da spoji vodeću tehnologiju u industriji sa istančanim italijanskim stilom. Ellesse je referentna tačka za međunarodnu skijašku i tenisku zajednicu.

Ellesse unosi modne elemente u sportsku odeću kroz način kroja. Počeli su od radnih pantalona, pa je taj zanat prenet na skijaške pantalone. Ovo je bio prvi put da su tehnike krojenja korišćene u sportskoj odeći, zamagljujući granice između mode i sporta. Leonardo je verovao da ukoliko dobro izgledate - da ćete dati sve od sebe.

Ellesse se prvi put pojavljuje na teniskim terenima sedamsedetih godina. Bilo je daleko poznato i jasno da Ellesse koristi kvalitetne materijale kako bi uneo stil u beli sport. 

Osnivač je hranio brend svojom misijom i duhom, te su Ellesse kolekcije prožete bogatim sportskim nasleđem. Odeća, obuća i aksesoari su stilizovani, taman između mode i sporta. Logo sada čita zvuk slova L&S - da, Ellesse po zvuku označava inicijale osnivača.
 

Muška skijaška jakna Ellesse i priča Borisa Beckera


Na fotografiji iznad se nalazi Ellesse muška jakna za skijanje. Ova crno-zelena jakna vizuelno sužava, strukirana je i prati liniju tela. Upravo to želite, da hladan vazduh nema prostora kako da se probije do vašeg tela. Pufnasta jakna i rukavi će vas grejati bez prestanka. Rukavi imaju produžetke sa prostorom za prste. Osim sa prednje strane, postoji i jedan manji džep na ruakvu - svi koji skijaju znaju koliko je ovaj džep koristan. Uz mušku jaknu sa kapuljačom sa fotografije, pored može stati i ženska jakna iste boje. 

Sedamdesetih godina, nastala je prošivena jakna i to je bio napredak u dizajnu. Vrlo brzo, Ellesse je postao simbol stila na skijama. Zapravo, ne samo na skijama, već i u centrima italijanske mode.  Dizajniranje odeće inspirisane sportom sa stilom i dalje je fokus brenda, a danas Ellesse održava ljubav prema životu osnivača Leonardo-a, njegovu kreativnost i posvećenost kvalitetu i dizajnu. 

Osamdesetih godina je Ellesse doživeo ekspanziju, te se prodavao u više od sto zemalja sveta. Reputacija se zasnivala na razumevanju želja potrošača za lepim proizvodima i veze sa sportom kroz sponzorstva svetske klase. Boris Becker, tada najmlađi igrač koji je ikada osvojio Vimbldon, nosio je Ellesse. Odličan ukus i statusni simbol je značio tada, a i danas, da nosite Ellesse.
Italija, rodno mesto brenda, osvojila je Svetsko prvenstvo u fudbalu 1982. godine u Španiji, noseći Ellesse, što je bila prekretnica za brend. 

Ellesse ženska skijaška jakna i pobeda u jakni Magic Air


Ova Ellesse ženska jakna ima iste karakteristike kao i muška. Možete rame uz rame, sa svojim bratom, prijateljem, dečkom ili mužem da isprobavate veštine na skijaškim stazama.

Devedesete je brend iskoristio za razvoj i poboljšanje. Tih godina brend je napravio jaknu Magic Air koja bi podizala unutrašnju temperaturu odeće. Fotografija olimpijskog pobednika koji je nosio Ellesse odeću je osvanula u novinama Time. 

Ellesse je još u prethodnom veku postao brend koji je diktirao sportsku odeću kao glavnu modu. Osigurali su sebi status koji je više od stilskog sportskog brenda. Kasnije, brend je uspeo da dopre i do drugih potrošača proširivanjem svog asortimana. Svoje marketinške kampanje, Ellesse je sproveo uz TikTok i Tomorrowland Winter.

Preostaje nam samo jedno, a to je: gde skijate ove zime?

Nastavite sa čitanjem: Gde za novu godinu? Hajdemo u planine!
 

podeli