Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Vatreno skijanje: Fire+Ice od brenda Bogner

13. 10. 2023.

Zasnovan na legendarnom skijaškom filmu iz osamdesetih godina Vatra i led, brend Fire+Ice je nastao 1989. godine. Kreator filma je Willy Bogner, ali o njemu ćemo tek pisati. Brend Fire+Ice je nastao kao modni pandan mladom i aktivnom načinu života. Već preko trideset godina, brend oblači planinare, skijaše, trkače, bajkere, ali i surfere. Kako leti, tako i zimi, urbani Fire+Ice je domaći u bilo kojoj sezoni.

Iza poznatog Fire+Ice brenda stoji brend Bogner. Bogner predstavlja jedinstveni izgled - na i van staza, kao i u gradu. Brend Bogner spaja ready-to-wear i active-sports stilove, dok se Fire+Ice fokusira na performance-wear i functional-sportswear.

Brend je prošle godine proslavio devedesetogodišnjicu skijanja, adrenalina i strasti. U to ime su spojeni tradicionalno umeće sa modernom tehnologijom.
 

Ko je Willy Bogner i kakve veze ima sa brendom Fire+Ice?


Ako još uvek niste čuli ko je Willy Bogner - on je strastveni skijaš i planinski entuzijasta koji je živeo u prošlom veku i započeo luksuzni brend. Nekada Willy Senior, a danas Willy Junior su otac i sin koji kroje sudbinu nemačkog brenda. Danas je Bogner i dalje u vlasništvu porodice i kao takvo nastavlja da živi i raste. 

Kako Bogner, tako i Fire+Ice postižu modu i funkcionalnost u jednom. Kvalitetna skijaška oprema je obavezna na ledenim stazama, bez potrede odricanja od modnih trendova. Willy Bogner mlađi je bio profesionalni skijaš i olimpijski učesnik kao njegov otac, ali nije se tu zaustavio. Naime, Willy mlađi se proslavio kao fotograf i kreator filmova. 

Film Fire+Ice je prethodnik brenda odeće


Brend Fire+Ice je predstavljen 1989. godine, inpirisan istoimenim filmom koji je kreirao Willy Bogner mlađi. Modni brend je, dakle, nastao nakon filma.

Minhenski čovek je bio odgovoran za filmsku muziku Vatra i led, kao i za mnoge od najboljih filmova o skijanju svih vremena. Obavezno poslušajte poznatu numeru iz filma koju je otpevala Marietta. Ovo je klasičan zvuk osamdesetih koji će vam se dopasti.

izvor fotografije bogner.com

U ovom filmu Bogner je dao sve što je imao - baklje na padini, eksplozije u snegu i opkoljene skakaonice ispred vatrenih zidova bili su među najvažnijim tačkama. Film je bio ubedljiv koliko i maštovit: akcija, humor i jedinstveni snimci pejzaža stvorili su potpuno novu skijašku estetiku - i to čak na velikom platnu. Vatra i led je bio prvi sportski film koji je ikada došao u bioskop. 

Bogner i Fire+Ice su pravi porodični brendovi


Interensantno je to da 1955. godine Maria Bogner, žena starijeg Willy-ja, kreirala ikonični logo B koji se najviše sreće kao privezak rajferšlusa. Ono je postao univerzalni simbol brenda i to je bio trenutak kada je Bogner počeo da razvija svoje ime, svoje predstavljanje, svoj brend. 

Bogner porodica je napravila i Fire+Ice, te su ovo zaista pravi porodični brendovi jer svaka osoba i svaka generacija ostavljaju jedinstveni pečat. Ovo je samo još jedan dokaz da je Fire+Ice naslednik stvaralaca koji čuvaju kvalitet i nasleđe.

Postanite deo ekskluzivnog kvaliteta osnovnih stvari u vašem ormaru. U N Sport prodavnici možete pronaći Fire+Ice muške i ženske jakne, prsluke, duskeve, trenerke i majice. 
 

podeli