Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


torbe, žene

Ženske torbe kroz istoriju

22. 03. 2024.

Ženske torbe su kroz istoriju bile prisutne u različitim oblicima i funkcijama, ali popularnost i široka upotreba ženskih torbi kao modnog i praktičnog dodatka razvila se kroz više vekova. Pogledajte koji su to od ključnih perioda kada su ženske torbe postale popularne.
 

Ženska torba kao izraz stila, identiteta i statusa


Popularnost ženskih torbi evoluirala je kroz vekove, reflektujući promene u društvu, modi i potrebama žena. Danas, ženske torbe su ne samo praktičan dodatak za nošenje stvari, već i izraz stila, identiteta i statusa.

U srednjem veku i renesansi, žene su koristile male tkane vrećice ili kesice koje su nosile oko struka ispod odeće kako bi čuvale sitne dragocenosti i novac.

Sa razvojem mode i rastom društvenih klasa u 18. veku, ženske torbe su postale vidljiviji deo odeće. Tada su bile popularne male, rukom izrađene tašne od tkanine ili kože, obično ukrašene vezom ili perlama. Fokus je već tada bio na kvalitetu shodno pravoj koži i dizajnu.

U ime tog perioda, danas su u online shopu N Fashion prodavnice dostupni komadi elegantnih torbi svetskih brendova manjih dimenzija. Na prvoj slici je vidljiva Calvin Klein ženska torba na preklop u bež boji. Ova mala ženska torba ima ručku i duži kaiš za nošenje oko ramena uz prepoznatljivi logo brenda na licu modela. Drugi, crni model, ženske torbe italijanskog brenda Liu Jo kopča se na zip, ima kraću dršku, prepoznatljivi logo brenda na licu modela i zanimljivi privezak.
 
19. vek i industrijska revolucija donela je masovnu proizvodnju, što je omogućilo širenje različitih vrsta ženskih torbi. Tokom ovog perioda, žene su počele koristiti torbe većih dimenzija, kako bi mogle nositi više stvari, s obzirom na to da su počele da se bave sa više aktivnosti van domaćinstva. Ovaj period karakteriše početak prihvatanja novog trenda predimenzionisanih ženskih torbi, koji je aktuelan i sada.

Brendove i modele koje posebno izdvajamo su američki brend Guess koji u svojoj ponudi ima kako torbe manjih, tako i torbe većih dimenzija. Levo na slici se nalazi velika ženska torba Guess Latona Mini Tote i u nju stvarno staje sve što vam treba tokom dana. Tote torbe imaju veliki otvor i dve paralelne ručke koje izlaze iz otvora torbe, a o vrstama torbe i lakšem izboru pri kupovini možete pročitati ovde. Ženska torba Michael Kors Lg Ew Open Tote pak dolazi u braon boji, sa braon ručkama i printom akronima brenda po materijalu izrade. Pored logoa brenda na licu modela, torbu krasi i privezak sa inicijalima brenda. Ukoliko volite torbe većih dimenzija u stilu “tote” koje su sada u trendu, pogledajte celokupnu ponudu na shopu. 

Eksponencijalni rast popularnosti ženskih torbi se desio tokom 20. veka. Razvoj mode, filmova i kulture uticao je na širenje različitih stilova i vrsta ženskih torbi. Od elegantnih torbi koje su bile popularne u 1920-im godinama, preko praktičnih torbi za svakodnevnu upotrebu tokom Drugog svetskog rata, do autentičnih modela poput "Kelly" i "Birkin" torbi Hermès-a, ženske torbe su postale neizostavan deo ženskog stila.

Danas, ženske torbe su ne samo modni dodatak, već i statusni simbol. Dizajneri širom sveta stalno stvaraju nove modele ženskih torbi koje zadovoljavaju različite potrebe i stilove žena. Sa razvojem online trgovine i društvenih medija, pristup raznovrsnim modelima torbi postao je lakši nego ikad pre.

U N Fashion online prodavnici lako možete pronaći sve svetske brendove današnjice i uživati u odličnom procesu kupovine. Mi brinemo da ponuda zadovolji potrebe klijenata sa istančanim modnim ukusom, a posebno po pitanju torbi za žene. Na vama je da birate i napravite porudžbenicu i vaš omiljeni modni komad će biti na vašoj adresi u roku od nekoliko dana. 

Podelite