Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


espadrile, špagerice

Šta su espadrile?

13. 05. 2022.

Espadrile ili špagerice su letnja obuća za suvo vreme i imaju jedinstvenu karakteristiku - kanap oko đona. Potiču iz Španije i Francuske. U ovom tekstu ćete saznati gde možete nositi espadrile, kako se one održavaju i odakle uopšte espadrile kod nas. 

Autentične epsadrile su dostupne u obliku sandala, najčešće sa zatvorenim prstima. Mogu imati uzvišenje na peti, kao Replay Susan modeli, ali mogu biti i ravne. Svakako, uvek imaju kanap oko đona i po tome ćete ih prepoznati.

Špagerice nemojte nositi samo u posebnim prilikama, već svakodnevno. Nosite ih na posao - ovo je idealna obuća za leto. Uvek su udobne i lako se nosi, a gotovo uvek se dobro slažu uz haljine i suknje. U N Fashion internet prodavnici Replay dominira sa ponudom špagerica, a Karl Lagerfeld mu je odmah iza peta.
 

Kako i gde se nose espadrile?


Na fotografiji se nalaze ženske Replay sandale Susan Sand.

Leto je izazovan period - doterivanje je otežano i opcije su smanjene. Žene koje su aktivne, mnogo šetaju ili naprosto idu svakodnevno u kancelariju znaju koliko je teško pronaći adekvatnu obuću. Leti noge brže otiču i stvaraju neudobnost ukoliko nemate pravu obuću. 

Espadrile su jednostavne - lako se obuvaju i izuvaju i najčešće imaju elastičnu trakicu koja dozvoljava stopalu da odahne. Ukoliko nemaju trakicu, onda imaju drugi mehanizam koji dopušta vašem stopalu da ne ostane napeto.

Espadrile možete nositi uz haljine, suknje, pa i pantalone. Najbolje je imati jedan par u neutralnoj - bež ili crnoj - boji i još jedan par u letnjoj, veseloj boji. Tako ćete zasigurno uvek imati šta da obučete i nećete morati svako jutro da se nervirate oko toga šta da obujete.

Dodatni savet: pazite da u espadrilama ne koračate po vodi. Espadrile su obuća za suvo i letnje vreme, pa ih zato čuvajte da bi vam trajale. Pazite da ne budu poprskane vodom iz bazena, mora ili letnjom kišom. 

Kako se čuvaju i održavaju espadrile?


Na fotografiji se nalaze ženske špagerice Karl Lagerfeld Kamini Karnimal Cheetah Slip.

Da biste sačuvali vaše espadrile duži vremenski period, onda ne preporučujemo da ih perete u veš mašini. One imaju na sebi prirodni materijal, iako je ispod gumeni đon. 

Espadrile nije teško održavati, ali je potrebno znati kako da ih očistite bez da ih oštetite. Ako se zaprljaju, koristite vlažnu krpu i nežno ih obrišite. Vlažnu krpu možete blago nasapunjati, a potom nežnim pokretima skidati prljavštinu sa espadrila. Vodite računa o kanapu, da ne izgubi svoj oblik i da zadrži čvrstinu. 

Odakle espadrile kod nas?


Na fotografiji se nalaze ženske špagerice Replay Nash Fluo Slip.

Postoje vekovima, pa se može reći da espadrile nisu ništa novo. Da, nisu ništa novo za Francusku i Španiju, ali za ostatak sveta svakako jesu. Koreni ove obuće sa konopcem oko đona potiču iz 14. veka. Nosile su ih i žene i muškarci. 

Današnje espadrile su i dalje veoma popularna obuća u Evropi, SAD i u ostatku sveta. Udobne su i najčešće ih nose žene uz svakodnevnu letnju odeću. Ukoliko idete na posao, na putovanje, krstarenje, na more, hodate po prirodi ili pak idete po namirnice - espadrile će biti vaš nezaobilazni saputnik. Imaju čvrst đon, stabilno drže stopalo i ne opterećuju. 

Pronađite svoj par u N Fashion prodavnici
 

Podelite