Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


garderober, odeća

Šta podrazumeva ženski capsule wardrobe

14. 04. 2022.

Da li se svaki dan pitaš: šta da obučem? I da li se to svaki dan završava sa rečenicom nemam šta da obučem uz nezadovoljni izlazak iz kuće? Ne brini, uz capsule wardrobe ćeš uvek imati šta da obučeš, sada je vreme da naučiš da ga napraviš. 

Capsule wardrobe podrazume majice, antalone, haljine, cipele, patike, košulje, aksesoare koji bi mogli da se kombinuju i slažu. To znači da capsule wardrobe sadrži manje moderne odeće koja bi se nosila jedne sezone, odnosno ima više kvalitetne odeće koja će izdržati test vremena i moći da se nosi godinama. Capsule wardrobe vraća samopouzdanje na dnevnom nivou i donosi brojne opcije za stilizovanje.
 

Šta je capsule wardrobe i gde da pronađem stvari?


Kapsula garderober je ograničeni izbor odevnih komada koji se međusobno dopunjuju. To su najčešće klasični komadi koji ne izlaze iz mode i najčešće su neutralnih boja: bež, crna, siva i bela. Iako je od skoro popularan, ovaj koncept je nastao tokom sedamdesetih. Ko bi rekao, zar ne? Sedamdesete nisu pravi sinonim za jednostavno i minimalno stilizovanje. 

Sjajna stvar je što komade za capsule wardrobe možeš pronaći u N Fashion internet prodavnici. Hajde da pređemo na predloge. 

Kratka crna haljina - bez nje se ne može u capsule wardrobe. Novu Guess crnu haljinu ćeš moći da nosiš kao podlogu na kojoj bi gradila ceo izgled. Elegantna je, prati liniju tvog tela i možeš je obući uz Guess cipele sa štiklom u bež boji. Jednostavno, efektno i uvek potrebno. 
 
Za svakodnevne, poslovne prilike, imaj u svom capsule wardrobe-u jednostavnu, belu košulju i crni sako. Ova dva komada su, pored crne haljine, osnovne stvari i mogu se nositi uz Liu Jo ženske cipele sa štiklom

Crni sako uvek možeš prebaciti preko ramena, čak i ako se ispod nalazi majica na kratke ili duge rukave, kao što je to na modelu sa slike. Ovo je Karl Lagerfeld crni ženski sako, a pored je Tommy Hilfiger ženska košulja. Ova bela košulja ti je kec u rukavu kada imaš važan poslovni sastanak. 

Karl Lagerfeld i Tommy Hilfiger su dva brenda koja su uvek diskretna u svojim komadima, nisu napadni i prave komade koji traju godinama. Baš kako capsule wardrobe zahteva.

Prva asocijacija na capsule wardrobe su neutralne boje, ali suština je u jednostavnosti. Crvena majica na kratke rukave sa natpisom brenda može biti deo capsule wardrobe-a ukoliko se pametno kombinuje. Teksas je, naravno, nezaobilazni materijal i bazni je komad - Tommy Hilfiger teksas suknja. Ovog leta oprobajte dole prikazanu kombinaciju i uz njih nosite Replay Nash crne špagerice

 Zašto volimo capsule wardrobe


Sve češće kupujemo novi odeću svake sezone koja nam se dopada, ali na kraju uvek oblačimo nekoliko starih stvari, jer smo naučili na njih i zato što nam se sviđaju. I, nećemo da ih menjamo. To je nekoliko baš onih pravih stvari koje nam stoje i ukojima se osećamo dobro i udobno. Jer, šta će nam ormar pun stvari koje ne volimo? 

Skinite sa sebe stege da uvek morate da kupujete više odeće. Ključ raznovrsnog garderobera nije u količini odeće, već na kvalitetu i različitim tipovima odeće. Cilj je da se ne stvori ona odeća koja stoji u garderoberu koju ne nosiš i ne planiraš da nosiš. 

Capsule wardrobe je koncept koji čuva tvoj novac za one komade koje možeš nositi duže. Da, capsule wardrobe podrazumeva manje odeće nego inače, ali zapravo i mnogo više kombinacija i izbora. Jednostavno, capsule wardrobe čini život lakšim.
 

Podelite