Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Šta je fitnes odeća i zašto je nositi?

fitnes, odeća
22. 11. 2023.

U N Sport prodavnici možete pronaći odeljak fitnes odeće, a u ovom tekstu ćemo pisati o tome šta je zapravo fitnes odeća. Nastala je još u prošlom veku i fitnes je doživeo eskpanziju popularnosti u poslednjih pedesetak godina. Sve više poslova zahteva višesatno sedenje, pa samim tim fitnes dobija na značaju. Pored čuvanja zdravlja, ko ne bi želeo da bude fit?

Fitnes odeća uključuje helanke, kratke pantalone, majice bez rukava i majice kratkih rukava, čak i jakne. Jedna stvar koja veže svu fitnes odeću je materijal izrade, a to je najčešće poliester. Koje su to prednosti poliestera i zašto se on najčešće bira za fitnes odeću, saznajte u nastavku teksta.
 

Prednosti poliestera za fitnes odeću


Brendovi orijentišu svoje kolekcije proizvoda prema nameni, a poliester se pokazao sa najviše prednosti za ove pokrete. Danas postoji mnoštvo izbora tkanina odeće, ali najpre se treba zapitati šta to tačno čini tkaninu odgovarajućom za fitnes odeću

Atletska odeća pomaže u sprečavanju povreda, poboljšava prozračnost i regulište temperaturu tela. Tkanine su antimikrobne, izdržljive, lagene, prozračne, rastegljive i otporne na buđ. Takav je poliester.
 
Noseći poliesterske tkanine, sigurno smo da ste i sami mogli da zaključite koje su to prednosti fitnes odeće. To je ona odeća koja je prilagođena telu i pokretima tokom fitnes vežbi, namenjena kako profesionalcima tako i amaterima. Ona treba da podrži aktivnosti onoga ko je nosi, a tu se može očekivati mnogo pokreta u različitim pravcima, kao i znoj. 

Prednosti 1: Fitnes odeća je antimikrobna
Zbog znoja, odeća mora da bude antimikrobna. Znoj može da izazove neprijatne mirise i lepljivi osećaj, što verovatno znate ukoliko ste se bavili sportom. Važno je da odeća za fitnes bude antimikrobna, jer ukoliko provodite duže vreme u znoju, povećavaju se šanse da se u toj teritoriji razviju bakterije. To ne želite, zar ne?

Prednost 2: Fitnes odeća je prozračna
Prozračnost je značajna za bilo koju odeću namenjenu za aktivnosti koja donosi znojenje, ne samo za fitnes i sport. Ova karakteristika omogućava da vazduh slobodnije cirkuliše kroz odeću, tako da korisnici nikada ne moraju da se osećaju ugušeno ili neprijatno. Telo vapi za kiseonikom tokom vežbe, a ova odeća to i dopušta. Prozračnost se može postići materijalom, ali i krojem.

Za najbolje performanse kombinujte odeću za trening uz patike Puma Teveris.

Prednost 3: Fitnes odeća je rastegljiva
Kretanje je suština fitnesa i sporta, zato je važno da je odeća rastegljiva. Odeća treba da podržava pokrete i da ne smeta, što nije slučaj kod, na primer, širokih pamučnih trenerki. Sloboda kretanja treba da bude naglašena odećom, a ne sputavana. Rastegljiva fitnes odeća je udobna i podržava pokrete.

Fitnes odeća ima nameru da vas podrži nameranoj aktivnosti: trening u teretani, trčanje unutra ili vani, šetanje, atletika… Ovu odeću možete nositi i dok po kući ili stanu obavljate obaveze, ali osnovna namera jesu fitnes pokreti. Upravo se prema fitnes svetu i fitnes pokretima biraju materijali izrade, način kroja i svojstva.

Trenirati može svako, ali samo fitnes odeća podstiče fitnes mentalitet. To je dodatna prednost koja je često smaknuta u stranu i čini se da čini delić cele priče. Pareto princip nam govori da dvadeset odsto akcija daje osamdeset odsto efekta, pa je možda fitnes mentalitet zapravo i najveća i najvažnija prednost fitnes odeće. 

Fotkajte se u svojoj omiljenoj fitnes odeći i označite N Sport na instagramu.
 

podeli