Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Skechers - dete koje ne miruje!

SKECHERS, OBUCA, GRINBERG
16. 03. 2020.

Početkom devedesetih, čovek po imenu Robert Grinberg je osnovao Skechers. U istoriji uspeha, neretko se dešava slučaj kao Robertov.

Naime, Robert Grinber je bio suosnivač L.A. Gear-a, poznate kompanije koja je proizvodila obuću i odeću. Kompanija je doživela ekspanziju u jednom momentu poslovanja. Apsolutni ženski favorit i jedan od razloga ekspanzije bile su teniske patike neon boje. Ipak, izostao je potreban udeo na tržištu i kompanija je otpustila Roberta i njegovog sina Majkla. Međutim...
 

Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore


Na obalama prelepe Kalifornije kompanija Skechers je 1992. godine započela rad sa desetak zaposlenih.

Kao i uvek u životu, kada nešto jako želimo, to nam se i desi. Robert je primetio da u tom momentu ne postoje giganti sportske opreme koji kontrolišu tržište. Uvideo je priliku za Skechers i iskoristio je. Danas, Skechers je drugi najveći proizvođač sportske obuće u Sjedinjenim Američkim Državama.

Inicijalno je fokus Skechers kompanije bio na stilizovanoj obući za mlade hipsterske momke, ali je Grinberg ubrzo shvatio da ova niša može da obuhvati i žene. Prva prepoznatljiva obuća kompanije bile su Cascades Logger čizme. U vreme kada je bila popularna grandž muzika, podžanr altenativog roka, bile su popularne i ove čizme. Popularnost nije prestala, pa se ove čizme mogu pronaći u ponudi i danas.

Kasnije, Skechers je napravio Chrome Dome patike koje su se takođe uklapale u grandž stil. Ideja koja stoji iza njih jeste da se nose opušteno. Tada su bile popularne iscepane, blede farmerke, pa su se savršeno uklapale sa novim Chrome Dome unisex modelom. Ova obuća je postala obavezan detalj svih ljubitelja grandž stila. Skechers je na ovaj način dokazao da ume da isprati modne trendove među mladima, iako to nije njihovo primarno opredeljenje.

Brend Skechers i niz novih uspeha


Godine 1997. Skechers je stigao u Istočnu Evropu.

Vremenom, Skechers je u ponudu ženske obuće uvrstio sandale i visoke platforme da bi se dopao urbanim mladim tinejdžerkama. Godine 1998. kompanija je ubrzo postala veliki igrač na tržišnoj utakmici pored Nike-a i Reebok-a.

Skechers predstavlja lifestyle i performance brend. To znači da Skechers proizvodi obuću za svaki dan i za sportske aktivnosti. Inače, imena brendova često imaju svoje značenje, pa ni ovde nije drugačije. Skechers je ime za dete koje ne miruje. U misiji da bude prvi izbor pri odabiru obuće za celu porodicu, Skechers pruža izvanredno i uzbudljivo iskustvo.  

Skechers je veliku slavu doživeo kada je 38-godišnji Meb Keflezighi istrčao bostonski maraton 2014. godine. Marketinški analitičari su potom naveli da će ova pobeda pozitivno uticati na samu kompaniju, jer tradicionalno, Skechers nije brend čije patike nose atletičari. Smatrali su da će Skechers dobiti nove simpatizere, i to ljude od 30 i 40 godina koji su počeli da se bave trčanjem.

Zaključujemo da Skechers ne prati trendove slepo. Vrednim trudom i radom uspeli su da prošire svoju ponudu obuće. Komfor, stil, kvalitet za svaki uzrast su samo neki od atributa koji ovaj brend odlikuju.

Skechers svojim nastupom obećava prisutnost i uspeh u bliskoj budućnosti, zato ne oklevajte da i vi budete deo istog. Probudite u sebi dete koje ne miruje. Pronađite svoj omiljeni par u N Sport online prodavnici.

podeli