Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Revolucionarni obrt - sportska odeća nije više samo ležerna odeća

SPORT, CASUAL, MODA
26. 01. 2021.

Ono što se promenilo tokom poslednjih par godina to je da je sportska odeća na vrhu popularnosti.

Danas je sasvim normalno izgledati “pametno” u odeći koja je prvobitno dizajniranja za znojenje. Čak i kada ste u kancelariji, velika je šansa da nosite patike. Kombinacija duksa i kaputa je idealni primer elegantno kombinovane sportske odeće.

Pored toga, mnoge trendseterke nose popularnu kombinaciju sakoa i kratkih biciklističkih helanki. Ovih dana sportska odeća nije samo za teretanu i sportske aktivnosti. Može se učiniti da je ona toliko moderna da je preplavila naše ormare.

Odakle dolazi taj talas sportske odeće? Od kada traje? Zapravo, traje oduvek. To je najudobnija odeća koja stoji svakome. Jedina razlika nekad i sad jeste u tome što su se pojavili novi načini za stilizovanje sportske odeće. Inovaciju lagane, prozračne majice dugujemo Rene Lacoste-u. Ti načini su svojevrsni know-how koji je sportsku odeću doveo na pijedestal modne industrije.

 Kada izgledate sjajno - osećate se sjajno.
 

“Sportsku odeću nose samo huligani”


Uspon moderne sportske odeće, dukseva i trenerke se nije dogodio preko noći. Sportska odeća je isprva bila ukaljana asocijacijama na huliganizam; bila je muško poprište za poigravanje sa modom ulične odeće.

Ipak, psihologija ponašanja smatra da su ljudi skloniji da bolje rade kada se osećaju lako, privlačno i društveno. Sportska odeća je najbolje rešenje za takva osećanja.

Od kako je moda prepoznala koristi sportske odeće, ona se više ne pojavljuje u negativnoj konotaciji - sportska odeća, dakle, nije samo za huligane.

Lagani osećaj tokom nošenja odeće odvraća misli poput “steže me ovde” ili pitanja poput “da li mi se negde tkanina izgužvala”. Sportska odeća je kao platforma na kojoj možemo da se izrazimo, da pokažemo ko smo zaista. Jer smo opušteni. Pogledaj kako to radi Edita Aradinović u PUMA kombinacijama.

Koncept odeće visokih performansi sada se odnosi i na rad i na igru; zašto bismo se dobrovoljno vratili radnoj odeći koja se nije pomerila stotinama godina? Ona zahteva peglanje i hemijsko čišćenje, a zatim se u njoj pregrejemo i steže nas. U osnovi, sportska odeća je samo mnogo manje naporna. Formalno je staromodno.

Ako se vrati formalnost, onda će ono biti neraskidivo protkano sportskim prednostima. Da li u obliku visokotehnoloških tkanina ili detalja u dizajnu, poput struka sa vezicama ili trenažera na nogavicama - ne možemo da znamo. Sportska odeća na vremenskoj liniji mode neće nestati brzo kao otisci stopala na pesku.

Sportska odeća je futuristički imperativ

Svako takmičenje se završava nekom lekcijom ili napretkom. Konkurencija u modnom svetu je nikad jača nego sada, a sportska odeća skoro neprimetno i neobavezno zauzima prvo mesto.

Kako se prošarala lepeza mesta zapošljavanja, tako su se povećali i poslovi koji nisu nametali tradicionalna pravila oblačenja. Naglasak je postavljen na individualnu kreativnost.

Udobnost svakog dana može biti i tvoj luksuz. Odvaži se i nosi sportsku odeću svakoga dana, a najbolje modele možeš pronaći u internet prodavnici N Sport.

Zaprati nas na Instagramu i označi nas u svojoj sportskoj odeći.

podeli