Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Retro modni trendovi ponovo na tronu

RETRO, PLISE, TREND
23. 09. 2019.

Sa povratkom retro elemenata na velika vrata i promenama modne industrije u svetlu prihvatanja održive mode i prelasku na ekološki prihvatljive materijale, obeležena je jedna era od koje će sve biti drugačije, od koje će sve krenuti na bolje. Iako se modni trendovi iz sezone u sezonu rađaju i nestaju, neki od njih preživljavaju i krase našu modernu svakodnevnicu.

Da je neko rekao da će ovaj komad odeće biti u trendu sezonama i zauzeti jednu od najaktuelnijih pozicija modne scene, ne bismo mu verovali. U pitanju su plise suknje. Plise suknje su dugo bile smatrane zastarelim modelima, ali od nedavno je eksplodirala tražnja za njima. Najatraktivnije su plisirane suknje zemljanih tonova srednje dužine, međutim ni metalik nijanse ne zaostaju. Iako se krojevi i modeli često smenjuju na modnoj sceni, plise suknja ima nameru da se dugo zadrži, o tome govori i sezona jesen/zima 2019/2020, koja je plisiranu suknju označila kao vodeći komad mnogih kolekcija.

Za ljubitelje tradicionalnog jeans-a ovoga puta trend se ne vezuje za nogavice, već za pojas farmerki. Farmerke sa dvostrukim pojasom postaju in ove jeseni baš kao nekada davno. Elsa Hosk, Gigi Hadid i brojne druge modne influenserke već su ih prošetale po ulicama svetskih metropola. Ovaj model farmerki bitno naglašava struk i lako se kombinuje poput standardnih farmerica uz majice, topove i bluze.
 

Maksimalizam koji pomera granice


Maksimalizam je ponovo zaživeo među pratiocima mode u čijem stilu se ponovo vraćaju i puff-rukavi. Puff-rukavi su takođe jedan od retro trendova bez kojeg se ne može. Bez obzira da li su na košuljama, haljinama, bluzama ili džemperima, puff-rukavi su ponovo nosivi, što dokazuju i nove modne kolekcije predstavljene na svetskim modnim događanjima.

Nakon nekoliko decenija potiskivanja i diskriminacije, najlon čarape i hulahopke u jarkim bojama i raznim dezenima su opet u trendu. Nove modele najlon čarapa i hulahopki odlikuje mnogo čipke, neonske boje, tačkast i prugast dezen i monogrami. Ovakvi komadi čak i najobičniju suknju mogu transformisati u neverovatni modni pogodak.

A kada već govorimo o ženskoj nozi, ni cipele ne zaostaju u sferi praćenja retro trendova. Na modnoj pisti ponovo su dostupne cipele sa širom potpeticom i kvadratnom siluetom u mnogim varijacijama. Ipak, na retro tronu 2019. godine stoje patike sa visokim platformama, glomaznog daddy dizajna i retro stila poput Fila i Puma RS-X modela. Zato, budite retro i budite u trendu.

podeli