Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


logo, brend

Pogodi kako je nastao Guess logo

03. 10. 2022.

Legendarni glamur Holivuda sa dozom francuskog šika je dobitna kombinacija brenda Guess koji su braća Marciano napravila. Ovo se desilo pre četrdesetak godina, kada je Guess bio pionir teksasa u Americi, a sada je svetski lifestyle brend. Malo smo vam zagolicali maštu i pre nego što nastavimo, razmilite - koje su vaše ideje za to kako je nastao Guess logo?

U nastavku pogledajte novu kolekciju u našoj prodavnici i saznajte više o prepoznatljivom trouglu.

 

Novo od brenda Guess u N Fashion prodavnici


Odakle početi? Preko patika i cipela sa visokom petom, do majica, košulja i haljina. Trendovi, moda, obuća, odeća - sve su to pojmovi koji se mogu naći u istoj rečenici sa brendom Guess. Izgledaćete vrhunski svakog dana, kako običnog, tako i posebnog. U tekstu Devedesete su uticale na Guess pročitajte zašto Guess zauzima posebno u mesto u srcu svih milenijalaca.
 
Na fotografijama iznad se nalaze dve crne Guess majice. Jedna je kratkih rukava, a druga dugih rukava. Na prvoj majici se nalazi logo o kojem smo pisali. Sada kada znate kako je nastao, sve je dobilo više smisla, zar ne? Ovu majicu kratkih rukava možete nositi svakog dana u različitim kombinacijama. Ipak, crna majica sa imenom brenda od rukava do rukava je zimski tip majice i odličan je izbor za svaki dan tokom predstojećih hladnih dana. 

Uvek sa sobom imajte statement komad odeće koji možete obući kada želite da ostavite duboki utisak. Bež Guess haljina sa fotografije je dužine iznad kolena, ima kratke rukave, kragnu oko vrata, pojas oko struka i dugmiće na sredini. Nosite je uz Guess štikle i budite deo francusko-američke mode.

Celu novu kolekciju brenda Guess pogledajte ovde.

Kako je nastao logo Guess


Izvor: journal.guess.eu.

Logo trougla Guess, jedan od najprepoznatljivijih logoa širom sveta, najpre je zamišljen tokom svakodnevne vožnje braće Marciano Olimpijskim Bulevarom u kalifornijskom gradu anđela. Svakog dana, prolazeći pored bilborda za brzu hranu, braća bi jedan drugom dobacili: Pogodi (Guess) šta je danas na meniju? Ovo je podstaklo komičnu debatu koja je rezultirala time da se danas svetski brend zove baš tako - Guess.

Braća Paul i Maurice su nakon dodeljivanja imena, postavili i znak pitanja. Igrali su se, eksperimentisali rečju pogodi, i na kraju su došli do ovoga što danas prepoznajemo. 

Međutim, bilo je neophodno sastaviti reč i znak u jedan logo. Eksperimentisanjem, došli su to odluke da trouglastim oblikom mogu uobručiti Guess?. Često ćete videti na Guess komadima brojeve 1201 i 1203 koji predstavljaju brojeve apartmana njihove prve kancelarije na 12. spratu zgrade u Los Anđelesu.

Braća su tada napravila revolucionarne farmerke: uske, ispranog teksasa sa rajsferšlusima. Zašto revolucionarne? Tada u Americi nije bilo popularno nositi isprane farmerke, niti su amerikanci bili spremni za predukus francuske mode. Ipak, Guess je već svoje prve godine postojanja postao deo svake veće robne kuće Amerike. 

Neka vas ova priča inspiriše na to da obratite pažnju kako svakodnevnica pokazuje mnogo ideja, a koje možemo da iskoristimo samo ako se opustimo i ostavimo prostora za dobro raspoloženje. Postanite i vi deo francuske mode sa američkim dizajnom.
 

Podelite