Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Neka se deca igraju napolju uz loptu i rolere

deca, igra, aktivnost
27. 05. 2022.

Dečije igre uz loptu i rolere su početak igra bez granica. I vi ste, sigurni smo, kao dete voleli da se igrate napolju i budete domišljati da biste ispunili letnji dan. Danas deca odrastaju pored ekrana različitih veličina i preko njih dobijaju interesantan sadržaj koji ih i tokom noći drži budnim. 

Naravno, razvoj dece treba da bude ispred svega i zato ona treba da dodiruju, mirišu, misle i bude svoju radoznalost. Za to su im potrebni i rekviziti za igru.

Dolazi još jedno letnje vreme, još jedna šansa da se deca više igraju napolju nego u stanu ili kući. U nastavku teksta pročitajte benefite dečije igre na otvorenom.
 

Zašto je dobro da se deca igraju napolju?

 
Dobro je da se igraju napolju, jer će deca tako biti fizički zdravija. Trčanje, skakanje, bacanje lopte, hvatanje lopte, povlačenje predmeta, podizanje i nošenje - sve ovo zahteva motoričke veštine koje su zdrave za decu. Nesvesno, deca rade aerobne vežbe i tako sagorevaju kalorije, sprečavajući gojaznost, a istovremeno jačajući mišiće i kosti. 

Na fotografijama iznad se nalaze dečiji komplet i dečije papuče. Pogledajte i dečije kačkete

Pored toga, dolazi do socijalnog i emocionalnog razvoja. Kada je igra nestruktuirana, onda se deca smenjuju, dele i razvijaju pozitivne veštine ponašanja. Na taj način deca istražuju, dolaze do rešenja, uče o svetu oko sebe. Nebitno je da li se igraju sa braćom, sestrama ili prijateljima iz škole ili kraja, igre na otvorenom pomažu deci da bolje komuniciraju i sarađuju. 

Na fotografijama su i lopta Nike PSG i dečije patike za fudbal Puma Ultra.

Treće, dolazi do poboljšanja senzornih veština i bolje koncentracije. Postoje studije koje su dokazale da deca koja se igraju napolju imaju bolji vid od dece koja su uvek u zatvorenom prostoru. Mirisi, dodiri, pogledi - sve ovo treba da se hrani i razvija, a roditelji treba da obrate pažnju na koji način se ovo razvija. 

Četvrdo, deca postaju radoznala igrom napolju i verovatno će da će duže ostati na svom zadatku. Razvijaju inicijativu i žele još više da se druže. Igra na svežem vazduhu pomaže deci da se bolje fokusiraju.

Na kraju, raste sreća i snaži se imunitet. Da li ste znali da spoljno svetlo stimuliše pinealnu žlezdu? To je deo mozga od vitalnog značaja da imuni sistem bude jak i da se osećamo srećnije. Dodatni bonus je to što će deca koja se identifikuju sa prirodom verovatno postati odrasli koji cene prirodu i žele da zaštite životnu sredinu.

Dečije igre van kuće


Dve poznate igre za decu van kuće su između dve vatre i vožnja rolerima!

Između dve vatre - potrebno je da dvoje dece stoje sa oba kraja ograđenog terena. Dozvolite klincima da budu maštovita oko toga kako će ograditi teren. Ostala deca (poželjno više od dvoje) su unutar označenog polja i cilj je da ne budu pogođeni loptom od strane vatrica (dvoje dece van terena). Ko bude pogođen - izlazi iz igre i čeka novi krug! Pobednik ostaje poslednji unutar terena.

Takođe, možete inspiraciju o dečijim igrama dobiti i na youtube.com.

Na fotografijama su Puma znojnice i dečiji Action roleri

Vožnja rolerima - sjajna stvar za poboljšanje koordinacije i ravnoteže tela. Ova aktivnost ne opterećuje zglobove, ali svakako da treba biti pažljiv i zaštititi dete od povreda. Birajte poznate i mekane površine za vožnju rolera, kada su deca početnici.

Obradujte svoje dete pratećom opremom za igru i tako ih dodatno motivišite da se obraduje igrama napolju. Sigurni smo da će na taj način i sami smisliti nove igre. 
 

podeli