Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


brend, logo

Lyle&Scott: krila zlatnog orla

26. 09. 2023.

Čak u dvadesetom veku počinje priča neverovatnog brenda Lyle&Scott, koji stvaraju vrhunsku mušku odeću. Imaju bogatu istoriju i neprestano tragaju za načinima da kvalitet održe u prvom planu. Uživaju besprekorni pedigre u svetu golfa, gde se kotiraju kao jedan od najpriznatijih i najprestižnijih brendova. N Fashion prodavnica širi svoj asortiman i za sada za vas postoji mogućnost kupovine Lyle&Scott majica, košulja i jaknica.

Brend bogate istorije ne preskače kvalitet u izradi i poslovanju, zato su po tome prepoznatljivi. Početak je bio skroman, kada u su prijatelji u Škotskoj samo želeli da prave kvalitetni donji veš. Put je ispao mnogo bolje nego što su Lyle i Scott uopšte sanjali.

Sve je počelo 1874. godine kada su William Lyle i Walter Scott kupili fabriku u mestu Hawick u Škotskoj radi proizvodnje donjeg veša. Temelji su bili i ostali na kamenima kvalitetama, što je učinilo da se kroz nekoliko decenija poslovanje proširi čak tri puta više. Ekipa koja danas upravlja brendom je ponosna na svoje poreklo i ne žele da brend ikada napusti to mesto.
 

Lyle&Scott su nosioci Kraljevskog naloga


Počevši od donjeg veša, Lyle&Scott proizvodnja se proširila i na kolekciju gornje odeće, sa idejom da se privuku mlada i živahna društva koja su uživala u posleratnom procvatu. S obzirom da kvalitet nije jenjavao, pažnja je privučena i velikim svetskim dizajnerima kao što je Christian Dior 1954. godine. Tada je odabrani brend dizajnirao odeću od kašmira zajedno sa pomenutom dizajnerskom kućom. Ova saradnja je lansirala brend u visine, te nakon četiri godine nastaje logo zlatnog orla

Zagarantovano mesto u svetu golfa, brend Lyle&Scott je dobio činom primanja Kraljevskog naloga po imenovanju Nj. K. V. vojvode od Edinburga 1975. godine. Uručenje ovog prestižnog dokumenta - Royal Warrant - znači da od tog trenutka brend Lyle&Scott snabdeva kraljevsku porodicu svojim proizvodima. Nema svako priliku za ovakvo odlikovanje i čast, tako da se ovo može smatrati i najvećim uspehom škotskog brenda. Kvalitet se uvek isplati.

Zlatni orao Lyle&Scott


Izvor fotografije: gleneagles.com

Pomenuti logo brenda je nastao sa prvim prodorom na odeću za golf. Simbolika zlatnog orla zapravo odaje počast škotskom golf klubu Gleneagles, koji je prestižno mesto za ljubitelje golfa. Logo ovog kluba je takođe orao, ali ne izgleda sasvim isto - za početak orlovi su okrenuti suprotnim smerovima. 

Lyle&Scott u N Fashion prodavnici

 
Za potrebe ovog teksta izdvojili smo dva modela sa fotografija iznad, dok celu jesenju kolekciju Lyle&Scott brenda u N Fashion prodavnici možete pogledati ovde.

Polo majica je karakteristična za bele sportove, kao što su polo, golf i tenis. Zbog svoje sportske elegancije, polo majica je postala popularna širom sveta kao savršeni komad odeće između obične majice i košulje. Kragnica sa nekoliko dugmića sa prednje strane, čini zelenu Lyle&Scott polo majicu savršenom za nošenje uz pantalone i farmerke. 

Kao i bela košulja sa gornje fotografije, svaki komad iz kolekcije ima jasnog zlatnog orla na grudima, koji simbolizuje ovaj prestižni brend. Interesantan detalj sa bele košulje je pocket džep na grudima. Upravo se na njemu nalazi logo brenda.

Lyle&Scott kreira kultnu trikotažu za golf koja je potrebna osvešćenim golferima, ali i luksuznu kvalitetnu odeću koja se može nositi svakog dana.

Nastavite sa čitanjem: Kako se nose karirane muške košulje?
 

Podelite