Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Kopačke za kralja

kopačke, fudbal
11. 02. 2022.

Duboke i teške - takve su bile prve kopačke ikada napravljene za kralja Henrija VIII. Dakle, fudbal i kopačke su nastali još u šesnaestom veku. Kopačke su patike koje se nose na fudbalskom terenu. Napravljene su tako da trčanje i prianjanje tlu idu u korist performansama fudbalera. 

Kopačke nose amateri i profesionalni sportisti, a u N Sport ponudi možete pronaći Puma, Nike i Adidas kopačke za muškarce. Teže kopačke štite od proklizavanja, ali se u lakšim brže trči. Svaki fudbaler treba da zna u kakvim kopačkama pruža najbolje rezultate. A ukoliko to još uvek ne zna, onda treba sve da isproba i prepozna sebe u pravim. 

Kopačke su odlična ideja za poklon dečacima i muškarcima koji već duže vreme žele da stanu na teren. Podstaknite svoje najmilije i ohrabrite ih u sportskom duhu.
 

AG, FG i MG oznake na kopačkama

 

Pri kupovini kopački, važno je znati čitati oznake AG, FG i MG. Glavna razlika je u klinčićima. 
●    AG - artificial ground - namenjene za veštačke podloge, nije preporučljivo nositi ih na čvrstoj podlozi. 
●    FG - firm ground - namenjene za igru na čvrstoj podlozi, bez kiše. 
●    MG - multi ground - kopačke dizajnirane tako da funkcionišu na više različitih podloga, kako na veštačkoj travi, tako i suvom i tvrdom tlu. 

Na prvoj slici se nalaze Puma Ultra muške kopačke FG/AG. Kombinacija crvene i plave boje sa belim Puma znakom će vas izdvojiti na terenu. Trčite kao pravi profesionalac. Na drugoj slici se nalaze Adidas Predator muške kopačke FG. Vatrena igra i srce na terenu su podržani od strane ovih Adidas kopački fenomenalnog dizajna. Istaknite se na terenu i šutirajte golove sve do pobede.

Kopačke nekada su zapravo bile čizme

Kopačke su nekada bile duboke patike iliti čizme u crnoj boji. Čizme su bile od debele kože, koja se protezala iznad skočnog zgloba. Područje prstiju je bilo napravljeno od kaljene kože, jer je u to vreme bilo uobičajeno da igrači udaraju loptu prstima radije nego da koriste dužinu stopala i prednji ris. Danas je gotovo nezamislivo igrati u takvoj obući. 

Zamislite taj manevar u teškim, kožnim čizmama. Kopačke su bile teške, ali su radile posao. Popularnost fudbala je počela da se širi i svako je igrao na onom terenu kakav je imao. Kiša, leto, vruće, hladno - fudbal nije prestajao i igrao se na različitim terenima. 

Tek pedesetih godina prošlog veka, kada je Adidas uveo kopačke sa zamenljivim klinčićima, koji su bili napravljeni od gume ili plastike, igrači su mogli da odahnu. To je značilo da u zavisnosti od vremenskih uslova i uslova terena, igrači mogu da imaju različite čizme na istom paru čizama. Dodatno, sa novim proizvodnim materijalima i tehnikama i popularnošću čizama kao modnog i potrošačkog artikla, sve boje su bile moguće. 

Danas su kopačke patike obavezna oprema za amatere i profesionalce fudbala. N Sport je odabrao modele koje mogu pristati svakome ko hoće da igra. Lako razlikujte kopačke oznakama FG, AG i MG i odaberite one koje pristaju vašoj igri. 

Više o istoriji fudbalske obuće pročitajte na The Evolution of Football Shoes.

Let the games begin!
 

podeli