Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Kako odabrati odeću za trening?

trening, odeća, udobnost
18. 01. 2023.

Mnogi koji treniraju, ali i oni koji tek ulaze u svet treniranja, se mogu se pitati koji je ispravan način za odabir odeće za trening? 

Za ovaj odgovor je važno da razlikujemo odeću za trening od odeće koja se nosi u ležernim prilikama. Razlog tome je što je trening intenzivna aktivnost koja zahteva oštrije pokrete i za posledicu ima znojenje tela. Zato, odeća za trening nije samo još jedna dekorativna stvar u garderoberu, već nešto više od toga. 

U nastavku teksta pročitajte zašto je važno da vam odeća bude udobna, da izaberete odgovarajući materijal i kako bojama odeće možete podići svoju energiju.
 

Da li mi je odeća za trening udobna? 

 
Udobnost je prioritet odeće za trening, jer svaka neprijatnost može dovesti do povrede. Tokom treninga, telo se kreće, isteže i znoji, a sve to dok krv teče pod ubrzanim pulsom. Previše uska odeća je nepogodna za potreban protok krvi kroz telo. Sa druge strane, previše labava odeća nije udobna opcija tokom treninga, jer može da ometa pokrete. 

Na fotografijma iznad se nalazi muški Ellesse aktivni veš.

Za precizne pokrete i istezanje, važno je odabrati usku odeću koja prati liniju tela. Ispravan način za odabir odeće za trening treba da vas oslobodi, da vam olakša svaki pokret i prilagodi vašim potrebama. 

Vodite računa o ovom aspektu i kada kupujete odeću nekog brenda prvi put, kada je najbolje da prvo isprobate odeću u prodavnici. Kasnije se ohrabrite za internet kupovinu, jer kada se jednom prepoznate u određenom brendu, biće vam lako da birate veličine online.

Da li su pamuk i sintetika dobri materijali za odeću za trening?


Pamuk i sintetika su najpoznatiji materijali današnjice i jedan od njih nije dobar izbor za trening. Dobar materijal odeće za trening i vežbanje je onaj koji zadržava vlažnost i samim tim čuva telo suvim. Niko ne bi želeo da se prehladi tokom treninga, zar ne? Pamuk neće biti vaš saveznik u ovom izboru. Tkanine poput pamuka su udobne za ležernu odeću, ali posle znojenja se mišljenje menja. 

Najčešće su pogodni materijali sintetika i spandeks. Ne brinte, ovi materijali su napravljeni tako da ne iritiraju kožu. Zadržavaju vlažnost i čine vaše telo suvim i na taj način štiti od prehlada i zebnje. Nasuprot pamuku, sintetika nije materijal koji ostavlja tragove znoja.

Na fotografiji iznad se nalazi crni muški šorc Under Armour. Već smo pisali o tome da je Under Armour sjajan saveznik za totalni fitness look.

Kako boja odeće za trening utiče na energiju?


Same teretane su mesto koje podižu raspoloženje, ali šarenim bojama svoje odeće možete doprineti tome! To je značajno, posebno za početnike. Shodno tome, uvek će vam biti korisna odeća intenzivnih boja, poput Under Armour helanki sa fotografije. Pametno bi bilo izbegavate svetle boje, a čak iako to birate, kombinujte ih sa tamnim bojama. 

Under Armour i N Sport su već sada sjajan spoj koji vam daje rešenje na pitanje kako odabrati odeću za trening.

Specifične funkcije helanki, trenerki, majica i dukseva za trening ih razlikuje od isključivo dekorativnih komada. Svaki ovaj komad pravi razliku tokom treniranja u vašim učincima i postignutim rezultatima treninga, kao i posledičnom oporavku. Ukoliko se odeća za trening ne bira na ispravan način, može doći do slabije podrške mišićima, teže postizanje ciljanih rezultata i neudobnosti. Izbegnite štetne efekte i naučite da birate odeću za trening na ispravan način. 
 

podeli