Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


torbe, ormar

Kako čuvati torbe u ormaru?

08. 05. 2023.

Verujemo da kao i svaka žena i vi ste se u jednom trenutku našle u situaciji da ne znate gde ćete sa torbama. Crna, bež, bela, roze i tamnozelena i to sve u različitim oblicima i veličinima… jer svaka može da se iskoristi, zar ne? Svaka ima svoju namenu i baš nijedna druga ne može da je zameni uz odabranu odevnu kombinaciju.

Ako imate puno ili ako imate manji broj torbi u svom garderobu, svakako je važno da znate kako se torbe pravilno čuvaju. Nepravilnim pristupom skraćujete im životni vek, lomite ih, oštećujete i na njih lako zaboravljate. Nastavite sa čitanjem i saznajte koja su top tri saveza za održavanje torbi u garderoberu.
 

Top tri saveta za održavanje torbi u garderoberu


Torbe su sastavni deo garderobe i mogu predstavljati veliki zadatak za održavanje. Kako biste produžile vek trajanja i održali torbe u dobrom stanju, važno je da ih čuvate na pravi način u ormaru. 

1.    Čišćenje i priprema
Pre nego što odložite torbe u ormar, potrebno ih je očistiti i pripremiti. Ovo je važno kako biste uklonili sve ostatke prašine, prljavštine ili mrlje koje mogu naštetiti torbi. Sigurno ne želite da u hitnim situacijama kada vam je torba brzo potrebna uvidite da ima fleku ili mrlju koja je već dugo na njoj. Ako torba nije prljava, dovoljno je preći preko nje mekanom krpom kako biste uklonile prašinu. Ako torba ima mrlje, pre čišćenja proverite nalepnice na njoj kako biste se uverile da je bezbedno koristiti određene proizvode za čišćenje. Uvek koristite blage proizvode za čišćenje i uvek testirajte proizvod na malom, nevidljivom delu torbe pre nego što ga upotrebite na celoj površini. Veoma često, čak i sastojci iz naših kuhinja mogu poslužiti pri čišćenju, poput soda birkarbone. Ukoliko pak ne možete da se izborite sa nekom mrljom, bolje nemojte eksperimentisati, već poverite čišćenje stručnom licu. Ipak je bitnije da vaša torba ostane sačuvana i da je još dugo koristite, uprkos tome što ćete uložiti nešto u njeno održavanje. 

Pored čišćenja, pronađite suvi papir koji vam nije potreban i zgužvajte ga. Tako oblikovani papir ubacite u svaku torbu kako bi zadržala oblik. Ovaj korak je posebno važan za kožne torbe i to one koje nemaju oštar kroj. Umesto papira možete koristiti i manji jastuk. 

Ukoliko je i kod tebe u toku veliko prolećno spremanje garderobera, okači fotku o svom procesu na Instagram i označi nas!

2.    Pravilno skladištenje
Pravilno skladištenje je ključno za održavanje torbi u dobrom stanju. Prvo, uvek ih držite na suvom mestu kako bi se izbeglo stvaranje plesni. Takođe, torbe je najbolje držati u kutijama ili torbama za čuvanje, kako bi se izbeglo izlaganje prašini i ostalim elementima koji mogu naštetiti torbi. Ako ne posedujete kutiju ili torbu za čuvanje, možete koristiti i tkaninu kako biste pokrili torbu i sprečili prašinu. Kada spremate torbu u ormar, pripazite da ne stavljate teške predmete na nju kako bi se izbeglo deformiranje ili stvaranje nabora. Torbe koje su izrađene od ravnog ili osetljivog materijala imaju tendenciju da budu osetljivije na stvaranje nabora ili ogrebotine, te o njima posebno možete voditi računa. A ukoliko želite da vam vaše torbe budu na dohvat ruke i pregledne, potražite adekvatan organizer za veličinu vaših torbi i uživajte!

Fotografija iznad je nova Guess Zed Girlfirned torba u koju staje sve!

3.    Održavanje
Da bi torbe ostale u dobrom stanju, važno je redovno ih održavati. To uključuje povremeno proveravanje torbi, čišćenje i izvlačenje iz ormara kako bi se provetrile. Ako primetite bilo kakva oštećenja, poput puknuća šavova ili ogrebotina, potrebno ih je popraviti što pre kako bi se sprečilo dalje oštećenje torbe. Takođe, ako posedujete torbe od kože, važno je negovati kožu kako bi ostala mekana i glatka. Kožnu torbu možete negovati posebnim kremama ili uljima bar dva puta godišnje. Takođe, za kožne torbe izbegavajte jako sunce i vodu jer ubrzava proces pucanja kože. Pored kožnih delova, ne zaboravite i na održavanje metalnih delova i kopči koje krase torbu. Njih je prevashodno potrebno održavati čistim i ukloniti sve mrlje i prljavštinu koja se vremenom nakuplja na takvim delovima.

Ukoliko volite torbe kao i mi pročitajte i naš tekst o novim ženskim torbama brendova Tommy Hilfiger, Guess i Replay. Pored entuzijazma prema torbama, uvek vodite računa i o njihovom održavanju kako bi vam što duže trajale i upotpunjavale vaše odabrane odevne kombinacije.
 

Podelite