Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


materijal, leto, viskoza

Da li je viskoza dobar materijal za leto?

28. 07. 2022.

Da, viskoza jeste dobar materijal za leto - i stižemo do onog ali. Svaki materijal ima svoje karakteristike i najbolje je da se sa njima upoznamo pre odabira odeće. U nastavku teksta pišemo o tome kada je viskoza dobar materijal za leto i kada nastupa ono ali.

Hajde da se udubimo u sam materijal: viskoza je veštački materijal i napravljena je od rastvora drvene pulpe koja je pletena ili utkana u laganu tkaninu. Koristi se u širokom spektru odevnih predmeta i treba imati na umu da nije uvek najbolji izbor. 

Kada se vreme zagreje, prirodno je da se znojimo. Znojenje je dobra stvar (oslobađa toksine i reguliše telesnu temperaturu), ali kada se to događa na putu do posla, zabava ili sastanka - postaje nezgodno. Viskoza apsorbuje vlagu, što pomaže da se koža hladi, ali isto tako može dovesti do neprijatnog lepljivog osećaja.
 

Viskoza je prozračan materijal


Viskoza upija znoj, ali treba joj mnogo vremena da se osuši. Sitni prostor između vlakna dozovljava vazduhu da dopre do kože i na taj način hladi kožu. Rahladiće vas, ali i možete da se osetite lepljivo, ako se tkanina previše pokvasi tokom nošenja. Zato ju je najbolje nositi tamo gde se manje znojite - na primer tokom nošenja pantalona ili suknji. 

Postoje i viskozne majice i ljudi ih slobodno biraju zbog svoje prozračnosti. Ipak, ukoliko očekujete da ćete se mnogo znojiti u nekoj prilici, možda takva majica nije pravi izbor za vas. 

Imajte na umu da to je slučaj sa čistom viskozom. Desiće se da proizvođači mešaju dva materijala - visoku i drugi materijal koji bolje upija i ne izaziva osećaj lepljenja. Najbolje od oba sveta!

Odlike viskoze


Viskoza, uobičajena tkanina za prozračne letnje haljine, majice i druge stvari koje se nose leti. Ona je dovoljno prozračna da bude udobna na vrućini i zato je viskoza dobar materijal za leto.

Ovo je zapravo prirodno vlakno sa cenom sintetike. Izmišljena je da bi oponašala izgled i osećaj svile. Danas postoji više vrsta viskoze i iako je svaka lagana, ne oponaša svaka viskoza svilu. 

Odlike viskoze:
-    mekana i prijatna na dodir,
-    hladi tokom leta,
-    ne bledi na suncu, ako je pravilno obojena,
-    lakša je od pamuka.

Viskoza i moderne letnje stvari u N Fashion prodavnici


 Upravo su Replay ženske pantalone sa fotografije primer satenske viskoze - materijala koji imitira svilu. Uparite je uz Replay viskoznu košulju. Ove šarene ženske pantalone možete nosi svakog dana u poslovnim ili svečanim prilikama, uz štikle i modernu Replay torbu. Prave trendseterke će naći način da ove Replay modne pantalone ponesu i uz letnje bele patike. 

Sa desne strane se nalazi Tommy Hilfiger ženska haljina od 100% viskoze. Obećava prozračnost i lagani osećaj tokom nošenja - maltene nećete osetiti da je imate na sebi. Možete je nositi uz ravne cipele ili cipele na štiklu. 

Svaki izgled se može upotpuniti dobrom torbom ili drugim dodatkom - zato pronađite aksesoare koji naglašavaju vaš izgled.

Ženska košulja Tommy Hilfiger je pravi primer kada proizvođač kombinuje dva materijala da bi dobio najbolje od oba! Ova ženska košulja je napravljena od viskoze i lana, što je čini idealnim letnjim odabirom - nećete ni osetiti da je nosite, a izgledaćete elegantno. Zar to nije san svake dame?

Ne plašite se viskoze - kada je jednom probate, znaćete kako vam može olakšati letnje vrućine. 
 

Podelite