Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Budimo zahvalni na ženama oko nas

žene, sport
07. 03. 2022.

Da li žene danas imaju ista prava kao i muškarci? Žene ne bi trebalo nikome da se izvinjavaju zbog toga šta žele i zaslužuju da budu. A to se nažalost dešava. Dakle, još uvek nemaju ista prava, ali stvari su mnogo bolje danas nego pre. Prijateljice, porodica, komšinice, sve do javnih ličnosti - oko nas su žene koje istrajavaju u svetu koji ih ipak ograničava. 

S obzirom na različite kulture i sredine u kojima svi živimo, odgovor na pitanje ravnopravnosti zaista može biti različit. Zbog svih žena koje su i dalje ograničene na različitim poljima, posebno u poslu, važno je pričati na ovu temu i slaviti žene. Drage dame, srećan vam Osmi mart!

N Sport je pripremio popust povodom osmog marta. Ženske majice, helanke, trenerke, ženske patike i mnogo toga je možda upravo ono što će ih obradovati. Hajde da slavimo žene. 
 

Žene u sportu


Na sceni su različiti načini borbe za ženska prava, a jedan od njih je učešće žena na olimpijskim igrama. Zbog sporta ljudi rade timski, osnažuju jedni druge i zajedno uživaju u pomeranju sopstvenih granica. Žene na olimpijskim igrama su počele da nastupaju 1900. godine. 

Sportisti su uzori ljudima širom sveta i zato je potrebno da žene budu deo sporta. Posebno su značajne za male devojčice koje žele da ostvare svoje snove. Na ovaj način nestaju stereotipi, menjaju se društvena pravila i svaka žena dobija šansu. Baš takva je i Jovana Čanak - majka tri dečaka. Žena koja je istrčala svih 6 svetskih maratona. Zapratite njen instagram za dodatnu inspiraciju.

Šta ženama ide od ruke?


Multitasking. Žene mogu istovremeno da se šminkaju, telefoniraju i oblače se. Ovo je korisna veština, iako ne treba da se zloupotrebljava. 

Komunikacione veštine. Obeležavanje Osmog marta i borba za prava žena jesu doprinele na ovom polju - sve je više žena zaposlenih na menadžerskim pozicijama. A menadžerske pozicije iziskuju odlučnost, kao i odlično snalaženje u komunikaciji i organizaciji. 

Žene se manje plaše kada se razbole od gripa. Svi smo svedoci toga da će žena i kad je boli glava i kad je boli stomak obaviti kupovinu i otići na posao. Žene ne žele da gube vreme na nešto što im smeta, već uprkos tome obavljaju ono što su zacrtale. 

Uloga majke. Najlepši i najteži zadatak. Iako je njena uloga veličanstvena i ključna u prvim danima života svoje bebe, uloga oca je nezamenljiva. Ne samo u tim prvim danima, već i kasnije. Očevi, ne dozvolite da se vaše žene kao majke osećaju usamljeno u toj ulozi. 

Zahvalnost svim ženama i njihovim ulogama

 

Na kraju dana, zahvalnost je osećaj koji nas gradi. Muškarci, izbacite tu kesu smeća koja stoji kod vrata. Raširite tu treću mašinu veša koju je danas uključila. Izvedite decu u park da ona odvoji par sati samo za sebe. Saslušajte je, sigurno ima nešto da vam ispriča. Ispričajte i vi njoj. Taj zagrljaj deljenja će vas osnažiti. Potrebni smo jedni drugima. 

Hvala majkama, bakama, suprugama, sestrama, komšinicama i prijateljicama. 

Neka se ovaj dan slavi svakog dana u malim stvarima i svet će biti lepše mesto. 
 

podeli