Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Brend Colmar kao jedan od najpriznatijih skijaških brendova

brend, skijanje
13. 10. 2023.

Colmar je nastao u italijanskoj porodici, a danas važi za jednog od najpriznatijih skijaških brendova. Primetićete da se Colmar ne nosi samo na belim stazama, već i u svakodnevnom životu. Izgradili su svoj brend i on je sada toliko jak, da ljudi rado nose Colmar odeću i obuću kao deo svog životnog stila. 

U N Sport prodavnici uvek možete pronaći kvalitetne i priznate brendove, posebno ukoliko se spremate za skijašku sezonu koja je na vratima. Skijanje je godinama sve popularnije, što nije čudno s obzirom na visok nivo adrenalina koji se ostvaruje na stazama. Skijali ili ne skijali, za hladne zimske uslove Colmar je najbolji prijatelj.

U nastavku teksta saznajte više o samoj porodičnoj firmi i njenoj istoriji, kao i o dostupnim Colmar modelima u N Sport prodavnici. Neka ovaj tekst bude uvod u sve što vas čeka ove zime u N Sport prodavnici kada je u pitanju Colmar.
 

Porodična istorija brenda Colmar


Izvor fotografije colmar.com

Colmar postoji više od sto godina i to već govori da je preživeo krize i ratove i istrajao u misiji. Brend je nastao pre stotinjak godina od strane fondacije Mario i Irma Colombo, u gradu Monca. Mašta prijatelja u jednom baru iznedrila je ime brenda COLombo MARio.

Iako je Mario Colombo brzo napustio porodicu, njegovu žena sa dva sina je ostala na visini zadatka da nastavi hrabro sa vođenjem kompanije. Iako pogođeni ratnim uslovima, brend je našao svoj put opstanka. Ubrzo nakon teških godina, Irma Colombo se odlučuje da doda rastegljivi najlon u Colmar komade, koji se inače ubacuje u ženske korsete. Jakna sa ovim materijalom je bila popularna više od dekade, u to vreme.

Već tada poznati skijaši nosili su Colmar jakne i sportsku opemu, te su svojim osvajanjima proslavili i brend. Zeno Colo je u Oslu, pedesetih godina, nosio Colmar jaknu i tako je brend zvanično ušao u svet skijanja kao univerzalno priznati brend na ovakvom takmičenju.

Trenutno u N Sport prodavnici možete pronaći muške patike skijaške jakne, a uskoro nas očekuje najnoviji talas Colmar kolekcije, o kom ćemo još pisati. 

Širenje brenda Colmar


Kada su Colmar sinovi stasali, dali su svoj doprinos komercijalnom delu proizvodnje. Najpre su se fokusirali na italijansko tržište, gde su postali distributeri velikih brendova kao što su Mizuno, Elan, Adidas i Lacoste. Ubrzo zatim je došlo vreme za izvoz van zemlje i na taj način se brend proširio.

Skijanje je u najekskluzivnijim odmaralištima postalo je pravi stil života, pa su praznici bili popularni i sadržani od zimskih sportova. Colmar je pratio takav razvoj događaja, te je oprema bivala sačinjena od materijala koji pruža najbolje performanse skijašima, a posebno pobednicima na stazama. 

Ukoliko ste već počeli da razmišljate o proslavi Nove godine, naš predlog glasi: Hajdemo u planine!

Šta je bilo sledeće? Od kada su pobednici takmičenja na sebi nosili Colmar opremu, na skijaškim stazama se moglo uočiti da je brend potao komercijalni saradnik ili sponzor, dobijajući na taj način i medijski prostor i iskorišćenost televizije već osamdesetih goina. U ovim trenucima, čuveni crveno-plavi krug je zamenjen imenom COLMAR, na mestu logoa.

Može se slobodno reći da Colmar ima svoje korene u budućnosti, baš kao što je to bilo i do sada. Ne samo na sportskim skijaškim stazama, već i u drugim sportovima, ali i u svakodnevnici. Istraživanje o tkaninama i tehnologiji krojenja nikada nije prestala. Danas kompaniju vode unuci, a dobro je poznatno da su porodične kompanije najodrživije. 

Sa bogatom istorijom i korenima u budućnosti sporta i životnog stila, Colmar će još dugo ostati omiljeni zimski brend. 

 

podeli