Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Zimske čizme Moon Boot inspirisane misijom Apollo 11

MOON BOOT, ČIZME, ZIMA
12. 11. 2019.

Godinu dana nakon Apollo 11 misije sletanja na mesec, osnivač brenda Moon Boot, Giancarlo Zanatta, je postao fasciniran čizmama koje su nosili astronauti Neil Armstrong, Michael Collins i Buzz Aldrin u misiji Apollo 11. Kreirane 1970-ih godina, Moon Boot čizme su propraćene velikom pažnjom, a pročitajte zašto.

S obzirom na to da su braća Zanatta bili skijaši, voma dobro su razumeli dva važna dela svakog skijaškog dana: uzbuđenje prilikom oblačenja opreme za skijanje ujutru i olakšanje nakon skidanja opreme popodne. Skijašima su bile potrebne udobne i tople čizme da bi se dobro osećali posle skijanja. Teško je uživati u skijaškim pričama sa promrzlim i mokrim nogama. Do tada, nijedan brend nikada nije stvorio ski obuću za korišćenje nakon završenog skijanja - après ski cipele. Tako je Moon Boot brend postao veliki trend tokom 1980-ih godina, viđen na slavnim ličnostima i sportistima.

Odlike Moon Boot čizama


Moon Boot čizme odlikuju tanki gumeni đonovi, gumeno gazište, korišćenje poliuretanske pene i meka unutrašnjost koja pruža toplinu stopalu i dobar osećaj. Koristeći dve vrste plastike za izradu ovih zimskih čizama, čvrstu plastiku za donju školjku i fleksibilniju vrstu plastike za gornjište, skijaši su po prvi put iskusili neverovatnu udobnost, zaštićenost stopala i tehničku preciznost. Ovo je promenilo zauvek ski industriju i skijaško iskustvo. Pored toga, Moon Boot čizme su prekrivene najlonskim tkaninama raznih boja. Čipkasti detalji i nepogrešivo brendiranje Moon Boot modela upotpunjuju dizajn. Jedinstveni izgled modela inspirisao je mnoge druge brendove na stvaranje kopija, ali nikom nije dozvoljeno korišćenje jedinstvenog imena.

Moon Boots kao dizajn modernog doba

Godine 2000, grupa umetnika i stručnjaka iz muzeja Luvr donela je zaključak da Moon Boot dizajn čizama predstavlja značajan dizajn u 20. veku. Tokom godina, Moon Boot je sarađivao sa velikim brojem poznatih imena, a poslednji je bio prošle godine Jeremy Scott. Na listi se takođe nalaze Moncler, MSGM, Jimmy Choo i Chanel.

Zanimljivo je da su Moon Boot modeli u modi ove sezone zbog svog glomaznog dizajna, moderne siluete i neobične priče koja stoji iza brenda. Od svog predstavljanja, pre više od četrdeset godina, Moon Boots evoluirale i sada su dostupne u velikom broju boja i stilova, od originalnog najlona do krznenog dizajna. Pronađite svoj savršeni Moon Boot par online, već sada, u N Sportu.

podeli