Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Zašto kod dečijih patika uglavnom ne važi “the less is more” pravilo?

deca, patike
13. 02. 2024.

Iako moda današnjice često plasira sveden dizajn patika, deca često bivaju fascinirana šarenim patikama. Takođe, deca preferiraju živopisne modele u odnosu na monotonije opcije. Ok, to se generalno vezuje za decu, ali zašto je to tako?

Ovaj fenomen se može objasniti različitim psihološkim faktorima koji utiču na dečiji razvoj i preferencije. Pročitajte nadalje.
 

Izražavanje individualnosti najmlađih kroz prave modele dečijih patika


Šarene dečije patike pružaju vizuelnu stimulaciju koja pre svega privlači naše najmlađe. Svetle boje, print, neobični oblici mogu biti privlačni pre svega zbog svoje složenosti i dinamičnosti. Zato su šarenije patike zanimljive kako za gledanje, tako i za nošenje. 

Ukoliko pogledate levi model, Adidas Breaknet Mickey 2.0, složićete se da ovaj model patika za decu ima fenomenalan masivan i upadljiv đon koji se savršeno stapa sa ostatkom dizajna. Pored urbanog izgleda, deca u našoj online prodavnici mogu pronaći i crtane likove i heroje koji predstavljaju njihove idole.
Dečije patike Nike Air Zoom Crossover 2 GS osim što su udobne, o čijoj važnosti možete pročitati ovde, dominiraju svojim svemirskim dizajnom koji može da podrži prave male lidere. Fenomenalne boje modela pored modernog dizajna zaista ne ostavljaju nikog ravnodušnim. 

Opšte je poznata činjenica da jarke i svetle boje često asociraju na radost, sreću i pozitivne emocije. Stoga, deca instinktivno gravitiraju ka ovakvim bojama jer ih povezuju sa prijatnim iskustvima. Nošenje šarenih i upadljivih patika može izazvati osećaj veselja i uzbuđenja kod dece. Ukoliko tražite modele jarkih boja, preporučujemo vam dečije patike Skechers Thermo-Flash-Heat-FL ili Skechers Infinite Heart Lights.

Deca takođe već od malih nogu teže da razvijaju svoj identitet i žele izraziti svoju individualnost. Nošenje dizajnerski upadljivih i modernih patika može biti način da se istaknu i pokažu svoj jedinstveni stil. Takvi modeli patika omogućavaju deci da se osećaju posebno i različito od svojih vršnjaka. U ovom slučaju vam predstavljamo Skechers Gametronix i Skechers Flutter Heart Lights.
 

Nekoliko bitnih stvari za izbor dečijih patika


Deca vole šarene boje i upadljiv dizajn iz različitih razloga koji se odnose na njihov razvoj, emocionalne potrebe i društveno okruženje. Međutim, pri kupovini dečijih patika, roditelji posebno treba da obrate pažnju na nekoliko ključnih faktora pri izboru:

1.    Veličina i dobro prianjanje - najvažnija stvar kod kupovine dečijih patika je osigurati dobro prianjanje noge modelu patika o čemu više možete pročitati ovde. Dečije patike bi trebalo da budu dovoljno udobne, ali i da pravilno podržavaju stopalo. Preporučuje se da proverite veličinu stopala deteta pre kupovine i da prilikom probanja patika ostavite dovoljno prostora za prste.
2.    Kvalitet materijala - kvalitetan materijal je ključan za dugotrajnost patika i udobnost tokom nošenja. Kada birate dečije patike, birajte patike izrađene od prozračnih i fleksibilnih materijala koji omogućavaju stopalu da diše i prilagođavaju se pokretima deteta.
3.    Potpora i amortizacija - deca su aktivna i često se igraju na različitim površinama, pa je važno da patike pružaju adekvatnu potporu i amortizaciju. Potražite modele sa mekanim jastučićima ili gelom u đonu koji će smanjiti udarce i pružiti dodatnu udobnost tokom kretanja.
4.    Dizajn i stil - iako funkcionalnost i udobnost moraju biti prioritet, ne zaboravite i na stil patika. Odaberite modele koji odgovaraju preferencijama deteta i koji će ih inspirisati da ih nose s radošću. Dizajn patika može biti ključan faktor koji će motivisati dete da se aktivno igra i istražuje svet oko sebe.
5.    Praktičnost i održavanje - kupite patike koje su jednostavne za obuvanje i skidanje, posebno ako vaše dete još uvek nije savladalo vezivanje pertli. Takođe, obratite pažnju na to da li su patike jednostavne za održavanje i čišćenje, s obzirom na to da deca često dolaze u kontakt sa blatom, peskom i drugim prljavštinama.

Pogledajte celokupnu ponudu novih modela patika za decu i uživajte u našem “šarenom” izboru još danas.
 

podeli