Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Vodič za kupovinu zimskih čizama

zima, čizme, kupovina
13. 12. 2021.

Užurbana današnjica većini ljudi ne dozvoljava da pre zahlađenja i hladnog vremena razmišljaju o kupovini zimskih cipela ili zimskih čizama.

U ovom tekstu ćemo pokušati da vam damo neke smernice pri izboru prave zimske obuće za vas, ali i da vam predstavimo neke vanvremenske brendove sa kojima ne možete pogrešiti pri izboru.
 

Smernice za kupovinu zimskih čizama


Pre nego što se odlučite da razmatrate modele ili da odete u shopping, razmislite o tome za koju namenu vam trebaju čizme. Da li ćete svoje nove zimske čizme koristiti isključivo po gradu, da li ćete ići na zimovanje, u njima čistiti dubok sneg?

Neki brendovi nude nepropusne zimske čizme koje mogu pokriti sve ove aktivnosti bez da razmišljate o mokrim ili hladnim nogama, ali nešto više o tome u daljem tekstu.

Kada kupujete zimsku obuću, važno je da obujete čarape koje ćete nositi sa novom obućom. Ako na primer probate zimske čizme sa debljim čarapama, a inače nosite tanje, možete doći u situaciju da vam izabrane čizme budu komotnije i obrnuto. Shopping zimske obuće se takođe preporučuje da bude u popodnevnim satima, jer noge pojedinaca znaju da oteknu, a verujemo da ne postoji ništa gore od obuće koja steže. Kada isprobavate čizme, obavezno probajte u paru. Ljudska stopala neretko znaju biti nejednaka, različitih dužina, te kako bi ovo izbegli, nove zimske čizme probajte u paru. Takođe se savetuje da prošetate nekoliko koraka u njima, po prodavnici ili kod kuće ako ste ih naručili online, kako bi bili sigurni da su vam nove miljenice udobne.

Modni trendovi utiču na naš izbor


Veoma često, pogotovo lepši pol, zimske čizme bira shodno trendovima i modi, ne razmišljajući previše o udobnosti, toploti i hidroizolaciji. Ukoliko vaše životne aktivnosti nameću dosta stajanja, šetanja, važno je da dobro razmislite o udobnim zimskim čizmama koje će tokom celog dana grejati vaše noge. Ukoliko pak možda šetate do posla svakodnevno ili provodite dosta vremena napolju, vodootporne zimske čizme su must have za vas. 

Međutim, ukoliko vam se baš dopadnu čizme koje nisu vodootporne, imamo rešenje za vas. Rešenje su sprejevi za impregnaciju koji će učiniti da vaš omiljeni model čizama bude spreman za vlažne dane. Važno je samo da proverite da li dati sprej odgovara za vašu vrstu kože i da bude bezbojan kako bi ga mogli koristiti za neku drugu obuću. 

Moderne zimske cipele nasuprot zimskim čizmama, za koje se često ipak odlučujemo zbog trendova, imaju nešto tanje đonove. Međutim, đon je jedan od važnih delova zimske obuće koji vam obezbeđuje toplotu i štiti vas od proklizavanja. Đon od prirodne gume je uvek najbolje rešenje za zimu jer najbolje prijanja tlu u kišnim i snežnim uslovima. Međutim, pored vrste đona, važno je i da on bude deblji i da ima izraženije brazde koje pre svega štite od proklizavanja.

Hoću nove zimske čizme!


Shodno da današnja radna mesta i životni stilovi najčešće obuhvataju vožnju i brz i kratak boravak van automobila, zimske čizme prilagođene gradskim uslovima su imperativ svačijeg cipelarnika. Jedan od takvih muških modela zimskih cipela je Puma Tarrenz. Srednje dubok profil, moderan i sveden dizajn koji se lako uklapa uz odevne kombinacije, neće vas namučiti tokom vožnje, celodnevnog nošenja na nogama, a obezbediće vam potrebne uslove za zimu. Ako pak preferirate gore pomenutu univerzalnost i želite da u zimskoj obući radite različite aktivnosti koje obuhvataju i outdoor aktivnosti, muške cipele Adidas Terrex su pravi izbor za vas.
Zimke cipele koje su uvek u modi su tzv. “kanađanke” i mi vam ovoga puta preporučujemo Nike Manoa muški model sa kojim ne možete pogrešiti ili urbani model koji se najlakše obuva, muške čizme Jeep koje možete pogledati na linku

Za žene i devojke koje preferiraju tople noge tokom zime, preporučujemo ženske cipele Skechers koje će apsolutno zadovoljiti funkcionisanje u gradskom okruženju. Tokom godina, nezaobilazni modeli zimske obuće su postale i meki i topli Skechers modeli na linku koji se lako uklapaju uz sve odevne kombinacije i predstavljaju jedno od najudobnijih rešenja za zimu.

Neke zimske čizme imaju mnogo praktičnih prednosti, dok druge posvećuju veću pažnju modnim trendovima. Zato, pre kupovine, dobro razmislite šta vam je zaista potrebno. Budite sigurni da su vaše nove čizme udobne, ali i da upotpunjuju vaš lični stil i lako se uklapaju sa vašim omiljenim odevnim kombinacijama.

Ako tražite zimske čizme pogledajte i naš web shop i ponudu ženskih zimskih čizama i muških zimskih čizama.

podeli