Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Šetanje povećava samopouzdanje

šetanje, trenerka, patike
27. 09. 2021.

Najlakši način da se aktivirate jeste - šetanje! Za to vam nije potrebna dodatna oprema, članstvo u teretani, mozganje oko vežbi koje su vam potrebne da biste učvrstili određeni deo tela i slično. Sve što vam je potrebno su vreme i volja

A evo i kako da uštedite vreme i podstaknete volju za šetanje:

- Šetanje u paru: ona kafa sa prijateljicom može biti kafa za poneti dok zajedno šetate
- Šetanje do prodavnice i pijace: ako idete na pijacu svakog dana, onda uvek možete kupiti manje stvari i neće vam biti potreban prevoz do stana nazad
- Šetanje do posla: ukoliko je to moguće, uvek idite stepenicama pre nego liftom - nema jednostavnijeg načina za promenu načina života, uvek se počinje malim stvarima.

Aktiviranje i pokretanje tela posle dužeg vremena može dodatno biti olakšano ukoliko obradujete sebe novom trenerkom ili novim patikama. Ima nešto u tom osećaju koji kao da govori da ste okrenuli novi list. Taj osećaj stvara novu nadu, budi entuzijazam u vama i kroz koji mesec donosi vaše novo JA
 

Šta mi je potrebno za šetanje?

 

Za bilo koju aktivnost vam je potrebna udobna obuća i opuštena trenerka - ne želite da sprečavate pokrete tela samo zato što vas majica ili farmerke stežu. Adekvatna obuća za šetanje ili sport je posebno važna - vaše telo aktivira mišiće i podstiče nervne završetke u stopalu onoliko koliko mu vi dozvolite. Ukoliko šetate u neudobnim patikama ili zimskoj obući - definitivno nećete pomoći sebi. 

Dobra trenerka i dobre patike vas mogu podstaći da kasnije, posle početnog aktiviranja šetanjem, nastavite svoje aktivnosti u teretani ili na treningu kod kuće, ukoliko to budete želeli. 

Na prvoj fotografiji se nalazi ženska trenerka Puma Baseball, a na drugoj fotki je ženska trenerka Adidas Teamsports. Popularni brendovi, koji ulažu ogromna sredstva u istraživanje i proizvodnju odeće koja je udobna i napravljena od mekanih materijala, vas neće izneveriti. 

Za aktivnu šetnju ne morate uvek obući sportske stvari, ali sportske udobne patike nikako nemojte preskakati.

Zašto je šetanje svakog dana korisno?


Imali ste stresan dan na poslu? Pođite na tridesetominutnu šetnju i videćete kako stres polako bledi. Želite da se opustite bez posebnog razloga? Krenite u šetnju i istovremeno odslušajte neki podcast, novi album omiljenog pevača ili još bolje - poslušajte audio knjigu. Sigurno postoji spisak onih knjiga koje nikako da pročitate.  

Posebno je korisno šetanje među zelenilom, u parku. Postoje čitave studije o tome koje potvrđuju kako zelenilo i priroda utiču na nas.

Koristi od svakodnevne šetnje su:

- smanjenje stresa, depresije i drugih negativnih emocija
- povećanje zadovoljstva, samopouzdanja i opuštanja
- lični razvoj (ukoliko za to vreme slušate edukativne emisije ili audio knjige)
- gubitak kilograma

Kada birate patike za šetanje, filtrirajte pretragu tako da vam pokaže dostupne Patike za trčanje ili Patike za trening. Naši favoriti od svetskih brendova se nalaze u kategoriji Patike za trčanje, što implicira da će vaše stopalo uživati u njima i biti otporno na različite podloge. Na levoj fotki se nalaze ženske patike Puma Electrify Nitro, a sa desne strane su ženske patike Nike Renew Ride 2.

podeli