Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Saveti za smenu garderobe zima/proleće

garderoba, zima, proleće
09. 05. 2023.

Puni garderoberi zimske odeće su prošlost koliko ovog meseca! Nadamo se! Vreme je da sa sebe zbacimo džempere, dukseve, rolke i tople helanke. Sunce je obasjalo prostoriju sobe, a to znači da je vreme za prolećno spremanje. Neka ove godine deo prolećnog spremanja pripadne i smeni garderobe.

Promena garderobe iz zimske u prolećnu i letnju može biti uzbudljivo vreme da se oslobodimo teške i tamne garderobe i uvedemo lagane i veselije komade. Ovo se posebno odnosi na spavalice koje se vraćaju na trening, na trčanje i čak planinarenje.
 

Dve gomile starih i novih stvari


Najpre iz ormara izvadite sve stvari koje trenutno imate. Da biste znali sa čim želite nastaviti, morate se upoznati sa onim čim raspolažete. Priznaćete, neke stvari se u gomili znaju zagubiti. Sada ćete otkriti i neke davno zaboravljene ili jednom nošene komade. Za dobijanje jasnije slike o stanju garderobe, najpre se potrudite da razdvojite stvari na različite strane po principu volim/ne volim. Ovo je sjajan način da lako uočite šta volite i šta ne volite da nosite. 

Pogledajte u prvu gomilu, tu je sve što volite. To je gomila zimskih stvari koja nastavlja sezonu. Mada se najpre zapitajte - da li je vreme da se otarasite tog džempera koji je već dugo isćeban? Ukoliko nemate načina da povratite staru lepotu, razumno je da džemper ne dočeka sledeću godinu. Teška srca, da, ali biće i novih i boljih. Ujedno, ovo je idealno vreme, ako do sada niste, da definišete svoj stil odevanja po osnovu garderobe koju volite. Na osnovu raspoloživih stvari, lako ćete uočiti potrebu za nabavkom nekih basic komada odeće i tako upotpuniti garderober.

Druga gomila, ona koju ne volite je ona sa kojom ćete imati malo više posla. Da li te stvari stvarno ne volite ili ste samo zaboravili da ih kombinujete? Ukoliko ih i dalje možete nositi sačuvajte ih sa prvom gomilom. Izazovite sebe, oprobajte se u novim stilovima i novim kombinacijama.

Važno je naglasiti da one stvari koje su očuvane, ali vam naprosto ne stoje ili vam zauzimaju puno mesta u ormaru - poklonite ili donirajte. Takve stvari se često mogu i reciklirati ili iskoristiti u plemenite svrhe, ne zaboravite.

Sada kada ste pripremili zimsku odeću koja dogodine nastavlja sezonu možete da je odložite. Uradili ste više od pola posla! Sada ste spremni ste za sledeći korak! 

Zapratite nsportsrbija na instagramu i označite nas na fotkama spremanja garderobera!

Proleće i leto ne znače dane bez vetra i sunca


Proleće i leto nisu tako naivni kako se čine - ume da iznenadi kiša, grad i jak vetar. Jeste da je početak proleća, ali ovo može biti idelano vreme za prehlade ukoliko prenaglite. Zato je najbolje da se prolećno-letnjoj postavci u garderoberu ostavi i jedan duks i majica dugih rukava - za svaki slučaj. 

Osim toga, možete potražiti i tanke džempere i majice dugih rukava koji će odigrati ovu ulogu.

Na fotografiji iznad je ženska haljina Superdry iz nove kolekcije.

Vedre boje, nasmejani dani i svetli meseci


Ukoliko je neophodno da dopunite svoj garderober novim stvarima, razmišljajte o pregrštu boja! Proleće, kao uvod, neka obiluje pastelnim bojama, a kako se približava leto - intenzivne, čak neon boje! Zemljani tonovi su iza nas, na scenu stupaju žuta, crvena, zelena, plava i roze! Na fotografiji iznad je ženska jakna Adidas šuškavac. Zaista priziva leto i lepo vreme, zar ne?

Igrajte se sa dezenima. Posebno ako birate opremu za trening ili planinarenje. Fokusirajte sportsku opremu, helanke i sportske majice u jedan ugao ili na jednu policu garderobera. Na ovaj način će vam na dohvat ruke biti motivacija, inspiracija i podrška za trening! Koji je tvoj sport ovog proleća?
 

podeli