Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Russell Athletic kao hrabri orao leti svetom više od sto godina

Russell Athletic, istorija brenda
24. 05. 2021.

Uprkos svim poteškoćama, Russell Athletic je uveo industriju pamuka u uspavanu ruralnu Alabamu. Kao pionir u ovoj industriji, godine 1902. Benjamin Russell je kupio pogon za proizvodnju pamuka koji je bio u finansijskim problemima. Zamislite koliko je hrabrosti bilo potrebno da se započne nešto što niko nije očekivao u jednom malom mestu. 
 
Nakon trideset godina Russell Athletic je bila jedna od prvih tekstilnih kompanija u svetu koja je sama vršila sve operacije. To znači da je sve, od proizvodnje sirovina do finalnog proizvoda bilo u rukama kompanije, uz stalnu kontrolu kvaliteta. Istraživanje i ulaganje u nove mašine i procese nikada nisu prestajali, a danas ovo akumulirano znanje i iskustvo govore sami za sebe. 

Ključni momenat za Russell Athletic je bio 1930-ih kada je mladi kvoterbek, Benjamin Rassell mlađi, sin osnivača brenda, zamolio svog oca da razvije alternativni dres, kojim bi zamenili tadašnji neudobni, vuneni dres koji su nosili igrači američkog fudbala. Možda nije ni slutio da će rezultat biti klasična dukserica sa rebrastim, okruglim izrezom V-dizajna, verovatno najtrajniji artikal svih vremena. 

To su bili prvi odevni predmeti proizvedeni od tkanine Pro Cotton, meke, i kvalitetne tkanine koja je otporna na habanje, obilan znoj i česta pranja. Duks sa poznatim V-dizajnom je i posle skoro sto godina simbol američkog Russell Athletic-a.
 

Koja ptica je deo logotipa Russell Athletic?


Znak orla, koji ima Russell Athletic, seže u daleku 1906. kada je kompanija postojala samo četiri godine. Američki orao podignutih krila prvobitno je bio odštampan na memorandum kompanije, dok je kasnije predstavljao ambiciju Russell Athletic-a i ogroman uspeh u godinama koje su usledile. 

Godine 1969. logo je pretrpeo novu transformaciju, u skladu sa modernim vremenom i novom kulturom mladih. Donji deo smelog, gotičkog slova R transformisan je u profil prkosnog orla. U 21. veku logo Russell Athletic-a Eagle R predstavlja više od samog brenda - to je znak autentičnosti i kvaliteta.

Russell Athletic je prisutan u američkom sportu koliko i hot dog i gazirani sok

Visokokvalitetna pamučna garderoba proizvedena u Russell Mills-u našla je novo tržište početkom tridesetih godina, a evo i kako. Benjamin C. Russell je bio poznati fitnes fanatik, pa je iz te ljubavi nastala ideja o sportskoj opremi. Uz vrhunske, dugotrajne pamučne tkanine i kvalitetnu štampu, kompanija je pronašla dom na američkim terenima. 

Russell Athletic je postao zvanični proizvođač dresova različitih sportskih timova i 15 bejzbol timova profesionalne lige, uključujući Atlanta Braves, San Francisco Giants i New York Yankees-e. Russell Athletic je postao sveprisutan u igrama sa loptom kao hot dog i gazirani sok.

I muzika i sport 


Uspon hip-hop i rep muzike osamdesetih i devedesetih dao je svetu više od novog oblika muzike. Brend Russell Athletic prigrlili su muzičari, grafiti majstori i ljubitelji urbane kulture; postao je lifestyle brend sa fokusom na svoje sportsko nasleđe. 

Russell Athletic održava ovaj etos živim odećom koja daje prednost udobnosti i kvalitetu, u odnosu na trendove. Sezonske boje, detalji i završna obrada stvaraju izgled koji je opušten, pomalo nostalgičan i cool. Ponudu ovog svetskog brenda možete pronaći u N Sport internet prodavnici

podeli