Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Povratak u školu uz omiljene rančeve

škola, ranac
11. 08. 2021.

Rančevi za osnovnu i srednju školu se ne razlikuju mnogo - njihov sadržaj je pretežno isti, ali količina knjiga i svezaka raste kako dete prelazi iz nižeg u viši razred. 

To je sasvim u redu, jer dete koje se pravilno razvija može iz godine u godinu da ponese veću težinu. Ipak, stil torbe, boja i veličina su nešto što je svakako različito, a u nastavku teksta možete pogledati šta N Sport izdvaja iz svoje ponude za ovogodišnji povratak u školske klupe. Čeka vas ozbiljno dobra ponuda!
 

Rančevi koji pomažu u raspodeli tereta


Milioni đaka širom sveta bi potvrdili da su sveske, udžbenici, olovke, gumice, hemijske, užina i dodatna odeća za fizičko ili trening - stvari koje svakodnevno nose na svojim leđima u svojim rančevima.

Neadekvatna raspodela težine u rancu, loš položaj predmeta unutra, dug vremenski period nošenja ranca dovode dete do bolesti kičme i opterećenja. Za decu bi trebalo odabrati ranac odgovarajuće veličine shodno njihovoj visini i težini. Zvuči kao kliše, ali ravnomerni raspored težine će sačuvati njihovo zdravlje i stvoriti zdrave navike za kasnije. 

Kako dete raste, ranac od prethodne godine možda više neće biti odgovarajuće veličine. Kada kupujete ranac uverite se da se visina ranca proteže od približno pet centimetara ispod lopatica do nivoa struka ili malo iznad struka. 

Odgovarajući ruksak bi trebalo da ima postavljene naramenice i postavljen zadnji deo. Praksa je pokazala da stariji đaci, posebno srednjoškolci, vole da nose rančeve koji pružaju opušteni i cool izgled i često tome daju prednost u odnosu na funkcionalnosti samog ranca. To je sasvim opravdano, ako isti ranac nose na dva ramena i ne opterete ga suviše. Pored toga, tela srednjoškolaca su razvijenija od osnovaca, te mogu bolje da podnesu teret na leđima.

Umetnost pakovanja ranca 


Važno je da spakovani ranac ne prelazi 10% ukupne težine deteta. Ako ima veću težinu, potrebno je odrediti šta može ostati kod kuće ili u školi svakog dana kako bi se smanjilo opterećenje. 

Pošto su tela stabilnija sa težinom koja je manja u rancu i bliže težištu tela, preporučuje se da teški predmeti, poput prenosnih računara i velikih udžbenika budu najbliži dnu i zadnjoj strani ranca. Ako deca nose flaše vode u školu, neka za to koriste bočne pregrade.

Šta svaki školski ranac mora da sadrži


● Olovke - svaki đak nosi sa sobom grafitne olovke i hemijske olovke. Ipak, raspodela ove vrste olovki se menja s godinama. Kako deca rastu, tako više sa sobom nose hemijske olovke, nego grafitne. 
● Samo potrebne sveske - samo potrebne sveske u rancu su dovoljne, da se ne bi opteretila leđa.
● Samo potrebne knjige - zar prava školska drugarstva nisu nastala upravo druženjem i deljenjem? Ponekad je super kada se deca dogovore sa drugarom ili drugaricom iz klupe ko će koje knjige da nosi tog dana. Ukoliko profesor ili nastavnik ne zahteva da svako ima knjigu ispred sebe na času, iskoristite tu prednost. Neka deca sačuvaju svoja leđa i stvore uspomene sa drugarima. 
● Oprema za fizičko - probajte da dogovorite da obuća ostane u školi, a šorts i majica se mogu staviti na vrh, jer su oni mekani, a knjige ispod su tvrde i tako daju čvršći oblik torbi. 
● Zdrava užina i flaša vode - dešava se da deca nemaju uvek vremena da jedu celovit obrok u školi na odmoru, zato je super da imaju zdrave grickalice uz sebe i flašu vode. 

Posebna N Sport ponuda traje do 19. septembra. Uz kupovinu patika za novu školsku godinu, ostvaruje se pravo na 30% popusta na ranac. Pogledajte više na ovom linku.

podeli