Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Omiljeni brend 90-ih - Kappa

brend, sport
23. 02. 2024.

Kappa predstavlja italijanski brend sportske odeće i obuće koji je osnovan 1967. godine u Torinu u Italiji i prisutan je u više od 130 zemalja širom sveta. Od svog osnivanja, Kappa je stekla svetsku reputaciju poznatog brenda koji kombinuje modu, sport i retro hip-hop elemente istovremeno naglašavajući svoj italijanski stil.
 

Juventus FC i Kappa


Slika je preuzeta sa zvaničnog sajta: https://kappa-usa.com/pages/kappa-heritage

U revolucionarnom trenutku za italijanski fudbal 1979. godine, sportska odeća fudbalskog tima, Juventus FC, ponosno je predstavljala logo brenda Kappa po prvi put u istoriji. Kapa i Juventus su igrali zajedno sve do sezone 1999-2000, što je predstavljalo najduže i najuspešnije sponzorstvo u istoriji Juventusa. 

Kappa je osamedesetih i devedesetih godina prošlog veka dominirala Evropskom fudbalskom scenom tako što je potpisala ugovore sa prvoligašima kao što su Juventus, AC Milan i FC Barcelona. Uticaj brenda se proširio globalno sa međunarodnim sponzorstvima, posebno nakon što su Italija, Jamajka i Južnoafrička republika ispromovisali Kappa setove.

Kapa je 1999. godine  izbacila legendarni Kombat™ 2000 dres za Italijansku reprezentaciju. Zahvaljujući svom dizajnu, materijalu i uskom kroju, ovaj dres je redefinisao i započeo revoluciju u svetu opreme za trke i sport generalno.

Sponzorstvo Kappe na olimpijadi


Slika je preuzeta sa zvaničnog sajta: https://kappa-usa.com/pages/kappa-heritage

Godine 1984. Kappa je napravila svoj prvi uspeh u Sjedinjenim Američkim Državama sponzorišući američki atletski tim na Olimpijadi u Los Anđelesu. Za dizajn trkačkog odela je bio angažovan ni manje ni više naučnik iz NASA-e. Trkačko odelo je napravljeno u svetlucavo srebrnoj nijansi kako bi reprezentovalo dizajn svemirskog odela. Ovakav izbor je imao dvostruki cilj: ne samo da efikasno reflektuje svetlost, već je igrao ulogu i u regulisanju telesne temperature sportiste. Fenomenalno, zar ne?

Šta predstavlja logo brenda Kappa?


Logo brenda Kappa se često poistovećuje sa dve žene koje sede leđa o leđa jedna drugoj. 

Međutim da li je to zaista tako?

Bližom analizom logoa, može se uvideti da je u pitanju čovek i žena. Ovaj logo, poznat kao "Omini", nastao je slučajno. Tokom snimanja za katalog kupaćih kostima, osnivač, Maurizio Vitale, primetio je dve siluete koje su se naslonile jedna na drugu, formirajući simetričan oblik. Omini logo predstavlja simbol jednakosti i saradnje između muškaraca i žena kako u sportu, tako i u životu. Tokom 20. veka, on je postao vanvremenska ikona, utelotvorujući ove principe trajno.

Must have komadi Kappa brenda


Pored kultnog nekadašnjeg izgleda patika, u asortimanu N Sport prodavnice možete pronaći i noviji dizajn Kappa patika kako za muškarce tako i za žene. 

Kappa muške patike odlikuje sportska silueta koju krasi prepoznatljivi Omini logo. Dizajn ovih modela reprezentuje nekadašnju dobropozantu siluetu sa početaka brenda. Noviji modeli poput ženskih patika Kappa Logo Maserta 6 i muških patika Kappa Logo Roera odlikuju modernije boje, masivniji đon i nešto prilagođeniji i suptilniji logo. 

Bez obzira na vreme, Kappa nastavlja da traje sa snažnim uticajem na polje modne industrije osvajajući kako poznate ličnosti tako i uličnu modu. Prepoznatljiv logo brenda se može uočiti i tokom umetničkih nastupa ali i tokom užurbanih koraka običnih ljudi.

Da li ste i vi bili i ostali deo Kappa sveta?
 

podeli