Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Evolucija ženske haljine-košulje

haljina, košulja
11. 04. 2024.

Haljina košulja, kao ikonični komad odeće koji je ušao u svet mode kao spoj udobnosti i stila, doživela je svoju impresivnu evoluciju kroz istoriju. Od prvobitne namene kao praktične odeće do danas, kada predstavlja modni statement, haljina-košulja je prešla dug put.
 

Od praktičnosti haljine-košulje do razvoja u modni komad


Prve verzije haljine-košulje bile su jednostavne, funkcionalne i često su je nosili radnici i seljaci. Izrađene od izdržljivih tkanina poput lana ili pamuka, ove haljine ili poznatije kao tunike su služile kao zaštita od radnih aktivnosti i elemenata, pružajući udobnost i pokretljivost.

Kroz vekove, haljine-košulje počele su dobijati na stilu i estetici. U srednjem veku, postale su nezaobilazni deo garderobe pripadnika viših slojeva društva. Početkom industrijske revolucije, tehnološki napredak omogućio je masovnu proizvodnju odeće, uključujući i košulje. Ovo je dovelo do demokratizacije mode, jer su haljine-košulje postale dostupne široj populaciji. U 20. veku, haljina-košulja doživela je svoj vrhunac popularnosti. Modni dizajneri počeli su eksperimentisati sa krojevima, materijalima i detaljima, stvarajući različite interpretacije ovog klasičnog komada. Coco Chanel je popularizovala ženske košulje inspirisane muškim košuljama, pružajući im dodir elegancije i jednostavnosti.

Danas, haljina-košulja zauzima posebno mesto u svetu mode. Dizajneri i brendovi i dalje eksperimentišu s njom, nudeći različite varijante koje odražavaju različite stilove i preferencije. Od klasičnih belih košulja do modernih interpretacija sa raznim uzorcima i krojevima, haljina-košulja je postala neizostavan komad u garderobi svakog modno osvešćenog pojedinca.

Lacoste haljine-košulje


Najpoznatiji odevni komad Lacoste brenda jeste sigurno njihova Lacoste polo majica. Inspirisana tradicionalnim teniskim odelima, Lacoste polo majica kombinuje klasični kroj košulje sa sportskim detaljima poput okovratnika s dva dugmeta i perforiranih strana za postizanje većeg stepena prozračnosti. Ovakav dizajn je postao ikoničan simbol brenda, prepoznatljiv posebno po malom krokodilu, logotipu brenda. Kombinovanjem savršene fukncionalnosti košulja-haljine i spajanjem istog sa poznatim dizajnom, rodila se Lacoste haljina-košulja.

Ukoliko vam se dopala priča koja stoji iza evolucije haljine-košulje, predlažemo vam da dopunite vaš garderober haljina-košuljama iz Lacoste kolekcije.

Ove Lacoste haljina-košulje osim što su veoma udobne shodno da su izrađene od prijatnih materijala, veoma su praktične jer ih možete koristiti tokom različitih aktivnosti svakoga dana. Bilo da je u pitanju odlazak do prodavnice ili odlazak na kafu, ovaj statement komad odeće će vam pružiti potrebnu udobnost ali i dašak stila. Lacoste brend uvek stoji iza odevnih komada koji odišu jednostavnošću koliko i elegancijom. 

Ukoliko ste pak neodlučni i niste sigurni kako bi se haljina-košulja uklopila u vaš stil, pogledajte sledeće nesvakidašnje haljine koje predstavljaju haljina-košulje klasičnijeg tipa. 

Haljina-košulja, nekada skromna i praktična odeća, sada je simbol stila, elegancije i udobnosti. Njen put od skromnih početaka do svetske mode predstavlja priču o evoluciji i transformaciji. Bez obzira na trendove, haljina-košulja će večno ostati klasičan komad koji se uvek može prilagoditi i ponovno interpretirati u skladu sa potrebama i željama modernog društva, zato, ne čekajte puno i dopunite garderober. Pogledajte celu kolekciju Lacoste ženskih haljina još danas.
 

Podelite