Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Grisport čizme i patike za trekking i hiking

čizme, patike
14. 02. 2023.

Još jedan italijanski brend obuće za trekking i hiking je postao deo N Sport asotrimana. Svako ko se uveliko bavi dugim šetnjama po različitim planinskim stazama, ili pak ko je početnik, može da se osloni na Grisport. Brend su osnovala braća Graziano i Mario Grigolato i napravili su giganta koji se specijalizuje u proizvodnji ručno pravljenih čizama i obuće. 

U Griposport-u kvalitet je tema o kojoj se ne pregovara. Pored toga, ekološka održivost prilikom odabira sirovina je karakteristika koja se nalazi u istoj kategoriji kao i kvalitet. Osim sirovina, kompanija se snabdeva sa 70% električne energije pomoću fotonaponskog sistema koji se nalazi na krovu fabrike. 

Nastavite sa čitanjem da saznate još zanimljivosti o brendu i na koji način Grisport cipele obezbeđuju visoke performanse.
 

Obuća za trekking i hiking


Kako bi napravili pravi izbor pri kupovini obuće, bitno je upoznati se detaljno sa outdoor aktivnostima i znati napraviti razliku među njima.

Trekking i hiking obuhvataju aktivnosti u prirodi u formi pešačenja koje mnogi vole da poistovećuju. Međutim, iako postoje velike sličnosti, ova dva pojma i nisu baš ista. Najvažnije razlike po kojima se ovi pojmovi razlikuju jesu lokacija, vreme trajanja ruta i razdaljina koja se prelazi.
Prema lokaciji, hiking podrazumeva pešačenje po poznatim brdskim ili planinskim stazama koje je neko već ranije prošao, u odnosu na trekking koji se odnosi na istraživačko pešačanje po nepoznatim stazama. Prema vremenu trajanja ruta, trekking ture obično traju nekoliko dana i nekada podrazumevaju pravljenje sopstvenih putanja kroz prirodu, za razliku od hiking-a koji je kraći vremenski. 
Kada su u pitanju razdaljine koje morate preći tokom hiking i trekking ruta, možda se može doći do najlogičnije razlike. Hiking zapravo predstavlja duže ili kraće pešačenje kroz prelepe prirodne krajolike, a kroz dobro poznate rute kojima se od starta zna početna i završna tačka. Prema tome, unapred se zna koje razdaljine se prelaze. Kod trekking-a postoji lični izbor pravljenja putanja, ruta, što opravdava i nepoznanica lokacije, a time ni vreme nije ograničeno.

Sve gore navedeno detaljno govori u prilog važnosti pravog izbora obuće. Tako da koja god staza da je u pitanju, Grisport ima udobno i kvalitetno rešenje.

Grisport patike za trekking i hiking


Trekking i hiking podrazumevaju šetnje po vanjskim stazama, ali nemaju istu težinu - ne zahtevaju isti napor. Zato je i napravljena ova linija čizama i patika koja podržava upravo takve, nepredviđene uslove i staze. Od laganih šetnji, do pešačenja srednje težine, pa sve do napornih, dugih šetnji.

Na fotografiji iznad se nalaze unisex cipele Grisport Dakar Trekk Marrone. Ove duboke cipele su braon boje i to u više nijansi iste boje. Sistem za pertlanje je obezbeđen metalnim karikama sa bočnih strana.

Upravo Grisport Dakar cipele imaju široku debljinu nauljene kravlje kože koja garantuje da je obuća otporna na habanje, pruža dobar stepen istezanja i lako se čisti i održava. 

Svaki par obuće sa Spotek ili Simpatek membrana, koje su napravljene od vodootoporne konstrukcije, testirane su u laboratorijama. Rezultati su pokazali da obuća dostiže standarde vodootoprne zaštite i prozračnosti. 

izvor: grisport.it

Pre odluke da se uđe u ovakav poduhvat, istražena su i testirana različita rešenja - za različite oblike stopala, te je svima zagarantovana udobnost i minimalni zamor. Pored toga što su kvalitet i udobnost u fokusu, ni stil nije ostavljen po strani. Odaberite Grisport čizme ili cipele koje odgovaraju vašem stilu na ovom linku.

Za lakšu kupovinu, pročitajte i razloge za kupovinu u internet prodavnici.

Kvalitetne, udobne i stilizovane Grisport cipele


Na fotografiji iznad su New Wave cipele.

Najsavremenije tehnologije, inovacije, istraživanje i razvoj su neprestane aktivnosti koje Grisport sprovodi da bi postao vodeći proizvođač kakav je danas. Ovim aktivnostima su se nagomilali stručnost i iskustvo kojima se danas patentira know-how Grisport-a. 

Konstrukcija obuće i tehnike za pravljenje istih, u kombinaciji sa tradicionalnim znanjem, su pogodak za profesionalne i amaterske avanture po vanjskim stazama. Ručno pravljena obuća je nezamisliva bez pažnje usmerene ka detaljima.

Grisport je italijanska kompanija koja je sa radom započela krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Ono što se nije promenilo za ovih pedesetak godina je posvećenost detaljima i tehnologija koja nudi udobnost i orginalni stil. Trekking i hiking su sada ostvarenje sna za sve entuzijaste, uz Grisport čizme i cipele.
 

podeli