Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Četiri pravila za kupovinu obuće za decu

DECA, PATIKE, NIKE
15. 04. 2021.

Roditelji znaju da kažu da li im je obuća udobna ili ne, ali deca mogu imati problem sa izražavanjem. Roditelj nema taj problem, jer dok isprobava obuću istovremeno planira gde će je nositi. Shodno tome roditelj zna da li je obuća adekvatna ili ne.

Dimenzionisanje i postavljanje kriterijuma za kupovinu obuće deci su često zahtevni. Sezona kupovine dečije obuće je pred povratak u školu i to je nepisano pravilo.

Da li roditelji posvećuju dovoljno pažnje tokom biranja obuće ili samo odu i kupe ono što je lepo?
Šta vam dete odgovori kada ga pitate: “Jesu li ti udobne te patike?”

“Ne znam” ili ćutanje su dva česta odgovora. Deca nemaju svest o tome, ali to se naravno odnosi na najmlađe. Sa druge strane, osnovcima i tinejdžerima je dostupan internet i tamo će već uočiti modele koji im se dopadaju. Ipak, oni znaju malo o tome šta je za njih ispravno i zato je vaša uloga tu ključna.

Samo neke od stvari koje treba da vam budu na umu prilikom odabira obuće za decu je materijal obuće koji bi trebalo da “diše”. Najbolje materijali za to su koža ili mrežica koja se koristi na patikama za trčanje. Pored toga, zadnji deo iza pete treba da bude čvrst da bi držao patike uspravno. Hajde da odvojimo četiri pravila za kupovinu obuće za decu.

1. Za najmlađe, najbitnija karakteristika patika jeste da bude fleksibilna. Njihovi pokreti su nepredvidivi, a svakako nemaju snagu da se kreću dugim distancama, pa u tom pravcu treba usmeriti odabir.

2. Dužina. Osetite najduži nožni prst, koje možda nije palac. Zamolite dete da pomeri prste da biste ih vi lakše osetili. Za najmlađe, prostor koji treba da ostane prazan u dužini iznosi isto koliko i mali prst. Za malo stariju decu, osnovce, neka to bude širina kažiprsta, a za tinejdžere palac. Mera se odnosi na vaše prste, odnosno na prste odrasle osobe.

3. Ne idite u kupovinu bez deteta. Postoji mogućnost da dete neće nositi obuću koju mi vi kupite, ali ako mu date priliku da učestvuje u izboru - sigurno će mu biti prijemčivije. Vi znate šta je dobro za vaše dete, pa neka u tom okviru odabrane obuće samo izabere dezen koji mu se dopada. I da, stopala su najveća na kraju dana, tako da ne idite u kupovinu ujutro. Ide vam u korist da znate da će vašem detetu biti udobno tokom celog dana, a ne samo ujutro.

4. Kada ste u dilemi koji broj da odaberete, uzmite veći broj. Ovo pravilo ne važi za odrasle osobe, jer se veličina stopala u tom dobu ne menja. Suprotno je kod dece i uvek odaberite veći broj.

To ne znači da unapred treba da kupujete veći broj obuće, već isključivo ako se dvoumite da detetu manji broj ne bude tesan. Kupovinom većeg broja obuće se menja tačka savijanja, dovode do proklizavanja i neudobne su. Verovatno to ne biste ni sebi uradili, pa se isto odnosi i na decu.

Najvažnije od svega je da pronađete način da proverite da je detetu obuća udobna. To je najvažniji kriterijum odabira obuće za decu.

Preporuka ovog meseca za obuću za decu su Nike Air Max Excee. Mogu se nositi svakog dana, u školi ili tokom sporta. Nike je provereni svetski brend s kojim nećete pogrešiti. Kada prave obuću za decu, isto kao i za odrasle, vode računa o gazištu, udobnosti i fleksibilnosti patika. Dodatno, Air Max tehnologija olakšava gaženje i spuštanje stopala.

Ako ste skoro kupovali Nike patike za decu i znate kako Nike kalup odgovara nozi vašeg deteta, poručite online. Evo i zašto je bolje da kupujete online.

Zapratite nas na Instagramu i budite u roku sa najnovijim ponudama obuće za decu.

podeli