Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Calvin Klein - trijumf brenda klasičnog stajlinga

CALVIN KLEIN JEANS, CK
13. 01. 2020.

Calvin Klein je jedna od vodećih modnih dizajnerskih i marketinških kuća u svetu. Calvin Klein dizajnira i prodaje ženske i muške kolekcije odeće i niz drugih proizvoda koji se proizvode i prodaju putem široke mreže širom sveta.

Calvin Klein obuhvata nekoliko svojih sekcija poput Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum Label, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Underwear i Calvin Klein Performance. Linije proizvoda u okviru sekcija Calvin Klein obuhvataju ženske haljine i ženska odela, muška odela, posebno krojenu mušku odeću, mušku i žensku sportsku odeću, odeću za golf, farmerke, donji veš, parfeme, naočare, čarape, obuću, kupaće kostime, nakit, satove, torbe, sitnu kožnu galanteriju i nameštaj za kuću.
 

Uspeh Calvin Richard Klein-a


Calvin Klein, ili njegovo puno ime Calvin Richard Klein, je rođen 1942. godine u Njujorku. Calvin Klein predstavlja američkog modnog dizajnera koji je bio prepoznat po svojim muškim i ženskim kolekcijama odeće, džinsu, kozmetici, parfemima i ostalim kolekcijama proizvoda.

Klein je studirao modu na Institutu za tehnologiju u Njujorku i nakon što je diplomirao 1962. godine, počeo je da radi kao dizajner-pripravnik za proizvođača kaputa i odela u Njujorku. Kada je 1968. godine otvorio sopstveno preduzeće, modna industrija u Njujorku je bila u depresivnom i stagnacionom periodu, gde su “hipi” odeća i mini suknja predstavljali modni opseg odevanja. Klein se obavezao da će modnoj sceni pružiti jednostavnu i skromnu odeću. Iako se u početku isticao zbog svojih dizajnerskih rešenja odela i kaputa, postepeno je počeo stavljati sve veći naglasak na sportsku odeću.

Klein je prvi dizajner koji je osvojio tri uzastopne Coty nagrade za žensku odeću - 1973, 1974. i 1975. godine, i bio je najmlađi dizajner ikad izabran u Coty kući slavnih (1975.). Svoju dizajnersku filozofiju opisao je kao izradu "jednostavne, udobne, ali elegantne odeće, bez ekstravagantnog izgleda". Njegova odeća bila je relativno skupa, klasična, elegantna i jednostavna za nošenje. Kao takva, lako se “primila” kod kupaca u SAD i drugim zemljama. Za njegova dostignuća se kaže da predstavljaju ne samo trijumf njegovog brenda klasičnog stajlinga, već i sazrevanje američke modne industrije.

Klein je postao poznat po svojim reklamama možda i više nego po svojoj odeći, od kojih su neke bile skandalozne. U jednoj seriji reklama nalazila se tinejdžerka, glumica Brooke Shields, koja je reklamirala par plavih farmerki i izjavila: "Ništa ne može doći između mene i mojih Calvinsica". Kleinova reklama za donji veš uz fotografije Herb Ritts-a, Bruce Weber-a i glumca Marka Wahlberg-a pomogla je pozicioniraju muškarca kao seksualnog objekta u svetu. Ostale kontroverzne reklamne kampanje vezane su za njegov parfem Obsession.

Godine 2003. Klein je prodao svoju kompaniju Phillips Van Heusen-u (kasnije nazvanom PVH korporacija) u dogovoru vrednom oko 430 miliona dolara uz buduće honorare čak do 300 miliona dolara. Nakon što se povukao naredne godine, veoma malo se pojavljivao u javnosti. Međutim, 2017. godine objavio je knjigu o svojoj karijeri koja je obuhvatala različite fotografije i anegdote.

PVH korporacija je jedna od najvećih svetskih kompanija za odeću. Calvin Klein je u vlasništvu ove kompanije koja prodaje linije proizvoda Calvin Klein širom sveta. To je najveća svetska kompanija za distribuciju košulja, leptir mašni, kravata…, koja plasira razne proizvode pod vlastitim brendovima poput Van Heusen, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, IZOD, Arrow i Speedo USA, i svojim licenciranim brendovima, uključujući Geoffrey Beene, Kenneth Cole New York, Kenneth Cole Reaction, BCBG Max Azria, BCBG Attitude, MICHAEL Michael Kors, Sean John, Chaps, Donald J. Trump Signature Collection, JOE Joseph Abboud i Perry Ellis Portfolio.

podeli