Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Život teniske legende Rene Lacoste

LACOSTE, RENE, TENIS
22. 06. 2020.

Epohalno se rađaju legende koje sport dovedu do novog nivoa. Upravo je Rene Lacoste neko ko je dao nove note tenisu i postavio novi standard "belog sporta". Sve što je nekada krasilo Rene Lacoste-a, ostalo je u amanet brendu Lacoste, a sada je dostupno u Lacoste prodavnicama.

Rene Lacoste je definicija volje, discipline i istrajnosti. Još kao osamnaestogodišnji mladić je odlučio da svoj život posveti tenisu. Svaki trening je značio novi korak bliže cilju. Rene je znao da će samo redovnim treningom sopstvene snage, preciznosti i koncentracije dostići cilj. Bio je neumoran da bude najbolji što je mogao: neuspeh je prelivao u uspeh.
 

Vrhunac karijere Rene Lacoste-a

Foto: Lacoste.com


Ljubitelji tenisa znaju da je dvadesetih godina prošlog veka Rene Lacoste sa timom osvajao Davis Cup, a samostalno osvojio preko sedam velikih turnira.

Jedan od načina na koji je Rene Lacoste uspevao da pobedi svoju konkurenciju bio je taj što je pratio šta drugi rade. Provodio bi vreme izučavajući druge takmičare, pratio je njihove poteze. Na ovaj način je uspeo da pronađe tehnike kojima bi dodatno umorio svoje protivnike. Dosetljivo, zar ne?

Rene je bio svojevrsni perfekcionista koji je primećivao svaki potez i s tim u vezi je napisao knjigu o tenisu 1928. godine, upravo posle osvajanja Davis Cup-a. To je istinski priručnik za sportske pobede.

Rene je nosio u sebi nešto što ostali teniseri tada nisu. Kreirao je više od 30 patenata tokom života, a jedan od njih je i mašina, koja izbacuje teniske loptice određenom jačinom, uz koju teniser može sam da trenira.

Kako je izgledao tenis pre Rene Lacoste-a

Svaki sport ima svoje spontano nametnute standarde, koji kao takvi pristaju tom određenom sportu. Bilo bi neprirodno da jedan teniser nosi kopačke ili da jedan fudbaler nosi kačket, zar ne? Ovaj spontani dress code, koji se javlja u svim sportovima, prisutan je i u tenisu. Tenis se nekada povezivao sa majicama dugih rukava i naboranim trenerkama.

Rene Lacoste je svojom linijom sportske opreme uveo inkrementalne promene i postavio nove standarde, kao što je to radio svojom igrom na terenu. Naravno, udobnost je bila osnovni kriterijum koji se morao ispuniti. Prkoseći tadašnjem vremenu, skratio je rukave tipične teniske majice i napravio čuvenu udobnu polo majicu. Došao je momenat kada su dizajneri počeli da vezu "krokodilski potpis", a sve ostalo je istorija.

Pročitaj još: Kako da odaberem polo majicu za sebe?

Početak sportskog stila života

Kada je u pitanju novi stil, odakle početi ako ne od sebe. Dosetljivi Rene Lacoste je počeo da oblači svoju porodicu kao prve brend ambasadore tokom međunarodnih takmičenja. Oduvek ispred svog vremena, dizajnirao je must have komade odeće moderne osobe: svetlo, prilagodljivo i izuzetno poželjno. Tako su nastali postulati Lacoste brenda.

Osim toga, Rene se vodio rečima "nikad ne odustaj". Rene Lacoste je bio neiscrpni izvor ideja o tome kako da unapredi svoju igru, uz dodatnu udobnost pri svakom zamahu ruke. Shodno ovome, kreirao je dršku reketa koja je bila pokrivena hirurškom trakom, ne bi li stisak ruke na reketu bio stabilniji, odnosno jači. To je bila inkrementalna promena koja u velikoj meri utiče na uspeh. No, ni ova ideja nije bila konačna. Zašto bi ruka bila opterećena težinom drške reketa? Rene Lacoste je pojednostavio ideju o teniskim rekvizitima napravivši lakšu metalnu dršku koja je bila lakša za korišćenje. Sve je to činilo Rene-a jedinstvenom legendom svog vremena.

Isprobajte i sami nove Lacoste modele obuće i odeće i usudite se da doživite Lacoste inspiraciju u Lacoste online prodavnici.

Podelite