Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Psihologija boja - koje boje su tvoja svakodnevnica?

BOJE, OUTFIT, POLAROID
19. 05. 2021.

Boja ima moć da izazove različita osećanja, a ljudi vas pamte po osećaju koji ste probudili u njima. Lacoste je nedavno u saradnji sa Polaroid kompanijom napravio kolekciju razigranih boja. Pogledaj celu Lacoste x Polaroid kolekciju.

Boja ima moć da izazove emocije i podstakne apetit. Psihologija boja je mnogo više od ličnih izbora, vaspitanja i kulture. Boje su duboko usađene u moderno društvo, što može označavati ljubav, prijateljstvo, dečaka, devojčicu, čistoću, strast, sreću i mir. 

Prvi utisak se često zasniva na boji, a boje često mogu da otkriju vaš status. Ovakve odluke o oblačenju ne utiču samo na to šta drugi misle o vama, već i na ono što vi mislite o sebi. Zbog toga, hajde da dublje pogledamo psihološke odnose koji stoje iza najpopularnijih boja u modi.
 

Šta koja boja označava?


Crvena boja - oduvek je poznato da privlači poglede i muškaraca i žena. Boja odražava energiju, snagu i silu. Psiholozi preporučuju oprez pri nošenju crvene boje, jer prekomerno nošenje crvene boje može izazvati osećaj iziritiranosti kod drugih ljudi.

Sportisti koji nose crveni dres imaju veće šanse za pobedu, jer ih protivnik vrlo verovatno smatra pretnjom.

Psihologija crne boje odražava autoritet i moć. Zapravo, noseći crnu boju često možete izazvati divljenje i poštovanje kod drugih ljudi. Crna boja takođe uvećava autoritativnu konotaciju ukazujući na osećaj nezavisnosti i samopouzdanja.

Ljubičasta boja je boja kraljevine, bogatstva i uspeha. Ljubičasta boja budi misli o luksuzu i eliti. Mnogi kraljevi su nosili ljubičaste, purpurne haljine. Osim toga, svetliji tonovi ljubičaste boje, poput boje lavande, deluju umirujuće. 

Plava boja je jedna moćna boja, međutim suprotna crvenoj. Plava nosi mirne i opuštene mentalne i fizičke vibracije. 

Stilisti preporučuju nošenje plave boje na razgovorima za posao i važnim poslovnim sastancima. Razlog je taj što plava boja pruža osećaj odanosti i poverenja. Plava boja sugeriše znanje, moć, integritet i ozbiljnost; budi osećaj smirenosti, istovremeno stimulišući kreativnost. 

Retko imate drugu priliku da ostavite prvi utisak. Intervjui, sastanci sa partnerom, ispitivanja za upis u neku školu - delujte samopouzdano u plavoj odevnoj kombinaciji.  Plava boja ohrabruje um da razmišlja van okvira i da bude produktivan, sa većim performansama.

Premda previše plave boje ne može zvučati pogrešno, psiholozi upozoravaju da ne bi trebalo nositi previše plave boje, jer to takođe može izazvati osećaj depresije i usamljenosti. 

Bela boja odražava nevinost i čistoću. Oni koji nose belo često se doživljavaju kao osobe kojima je stalo do čistoće, otvorenosti i kreativne misli.

Zelena boja asocira na životni stil koji podrazumeva finansijsku stabilnost, dobro okruženje, brižnost i meko srce.

Lacoste koristi sve boje u modi


Boje su povezane sa mnogim prirodnim objektima i stoga mogu dobiti slično značenje prema toj povezanosti. Sunce je žuto i toplo: žuta boja znači toplotu. Plava je prohladna i daleka poput planine i vode. Crvena je uzbudljiva poput vatre, a u mnogim kulturama crvena signalizuje opasnost. Boje i stil Lacoste krokodila će vam pomoći da vaša svakodnevnica budi najlepša osećanja.

Lacoste imperativ jesu elegancija i istrajnost. Ove karakteristike se mogu provući kroz sve boje. Izaberite svoju prema željama i potrebama i ne brinite za eleganciju i istrajnost na svakom koraku.
 

Podelite