Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Minimalizam u Lacoste izdanju

Lacoste, minimalizam
11. 08. 2021.

Kada čujete izraz minimalistička moda, na šta prvo pomislite? Verovatno biste zamislili uređene ormare koje vidite na Pinterest-u, ispunjene "pod konac" sređenim odevnim komadima u raznim nijansama crne, sive i nude boje, i po nekim komadom boje koja remeti ovaj niz, tek radi osveženja.

Mogućnost kreiranja outfit-a, kombinovanjem samo nekoliko odevnih komada može vas rasteretiti, jer bi vam ujutro bilo mnogo lakše da se obučete za radni dan. Sve ove stvari predstavljaju delove mnogo veće slagalice.

Vaš stil je izraz vaše ličnosti kroz odabir odeće i drugih stvari poput šminke i aksesoara. Vaša garderoba su komadi odeće koji pomažu u stvaranju odabranog stila. Uvek ćete imati garderobu, ali velike su šanse da, ukoliko ne odvojite vreme da definišete svoj stil, se nećete snaći u sopstvenom ormaru. Za nekoliko meseci ili godina ćete se naći ispred pretrpanog ormara bez ideje kako dalje.
 

Mini pristup - maksi efekat

Na prvi pogled škrti, neutralno ispunjeni ormari jedan su od aspekata minimalističke mode. Slično minimalizmu kao stilu uređenja prostorije, gde ćete na belom nameštaju u sobi sa belim zidovima pronaći diskretne monohromne detalje. 

Uz Lacoste je moguće negovati minimalistički stil sa maksimalnim efektom. 

Minimalistički pristup modi, za razliku od minimalističke estetike mode, se više odnosi na stav i proces razmišljanja iza stvari, nego na paletu boja ili određeni broj predmeta u vašem ormaru. Koji je stav brenda Lacoste? Nenametljiva elegancija i trajanje.

Minimalistički stil ne znači da svom ormaru pristupate sa namerom da svedete broj odevnih komada na minimum. Umesto toga, vaš cilj je ormar koji odgovara vašem životnom stilu i ispunjen je visokokvalitetnim komadima koje apsolutno volite i koji će, nadamo se, trajati godinama. 

Cilj nije da cipele ili haljine svedete na minimum. 
Cilj nije samo imati nijanse crne, sive i krem. 
Cilj nije da vas natera da ne volite svoj minimalističli ormar. 
Ustvari, baš suprotno.

Kako odrediti boje u minimalizmu?

Počnite da se igrate nekim od onih stilova odevanja, bojama ili kombinacijama o kojima ste razmišljali da ih uvrstite u svoj outfit. Izbaciće vas iz zone komfora, naterati vas da razmišljate van okvira i pomoći će vam da shvatite šta vam se sviđa zapravo. 

Pročitajte još: Psihologija boja - koje boje su tvoja svakodnevnica?

Možda će vam se dopasti kako određena boja ili model izgleda na fotografijama, ali niste baš sigurni kako bi to izgledalo na vama. Možda par cipela ili odevnih kombinacija izgledaju zaista neverovatno, ali nemate sa čim da ih uparite. 

Deo vašeg eksperimentisanja baviće se bojama i pronalaženjem palete boja koja vam odgovara. 

Možete početi sa ispitivanjem paleta boja i boja koje se dobro kombinuju, što svestranost čini izuzetno jednostavnom. 

Druga opcija je da svoj izbor fokusirate na komade koji se nikada neće nositi zajedno, tako da nije važno da li se uklapaju ili ne, važno je da su statement komadi.

Minimalizam je vaše novo ja - probajte već sada

Izaberite 10 odevnih predmeta - odeću, obuću i jakne - i pokušajte da kreirate 10 jedinstvenih odevnih outfit-a za 10 dana. To je svojevrsni eksperiment garderobe koji može biti način da vas natera da razmišljate van okvira i dokažete sebi koliko možete učiniti sa malom količinom odeće. 

Podelite