Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Elegancija na ulici - streetwear Lacoste artikli

STREETWEAR, TRENERKA
15. 03. 2021.

Šta je streetwear? Streetwear je ležerni modni stil koji je prvi put postao popularan devedesetih. Naravno, moda devedesetih je ostala upamćena po trenerkama i slobodnom stilu.

Pored toga što su neverovatno udobne i poželimo da ih nosimo svaki dan, trenerke su ostavljene po strani pored svakodnevnih farmerica i lepih majica. Osim ako... Lacoste ne popravi situaciju.

Lacoste je poznat po svojim strogim i precizno uređenim dizajnerskim potezima i estetici. Centralno mesto Lacoste dizajna jeste elegancija i istrajnost. Stoga, postoji način da trenerka postane odeća koju možete češće nositi.

Trenerka od dobrih materijala skoro pa može da zameni istrošeni par farmerica. To je potez koji je prihvaćen širom sveta. Jednostavan način da ugradite suptilan element streetwear stila u svaki dan je kroz par vrhunskih trenerki.
 

Kada kažem streetwear mislim na...


Udobnost: Ulična odeća sastoji se od svakodnevne i sportske odeće, poput dukseva i trenerki. Lacoste to podiže na novi nivo, zadržavajući udobnost kroz elastičnost i prijatne materijale.

Oskudnost: ili bolje rečeno diskretnost. Logo treba da ostane negde sa strane, da nije toliko primećen, ali da je ipak tu.

Streetwear stil je sve popularniji


Streetwear podrazumeva udobnu i modernu odeću poput majica sa grafičkim motivima, širokih dukseva, trenerki i kvalitetnih patika. Streetwear crpi inspiraciju iz hip-hop kulture, ali od devedesetih do danas je prihvaćeno gledište da je streetwear stav.

Streetwear je ulična odeća, kako samo ime kaže. Rođena je pre 50 godina u kalifornijskoj surferskoj kulturi i zaista se nije razvijala značajnije dok nisu došle devedesete. Danas takvu odeću nose i stariji, jer ko se ne oseća udobnije u duksu nego u odelu?

S obzirom na to da su pravila oblačenja postala mnogo opuštenija, ono uštogljeno je postalo dosadno. Sada je streetwear postao prava zabava! Iako ulična odeća može da obuhvati širok spektar modnih stilova, ulična odeća se često fokusira na par osnovnih stvari.

Želim totalni streetwear look

Uložite u patike. Patike su često najvažniji deo izgleda. Lacoste ima veliki izbor.

Držite se jednog logotipa. Lojalnost brendu je važan deo kulture streetwear-a, tako da retko možete videti istinskog entuzijastu koji spaja različite brendove ulične odeće u jednom izgledu. Dakle, Lacoste trenerka uz Lacoste patike.

Igrajte se proporcijama. Jedna od najvećih modnih pobeda streetwear-a bila je dovođenje dukserica u castvo visoke mode. Ljubitelji ulične odeće često krše pravila proporcije. Ne plašite se sastavljanja neobičnih kombinacija.

Budite ono što jeste. Poreklo streetwear-a leži u kontrakulturi i samostalnoj izvedbi. Iako vam se trenutno čini da streetwear ima puno pravila, istinska ulična odeća znači biti svoj.

Pogledajte celokupnu ponudu u Lacoste prodavnici.

Kratka istorija streetwear-a

Prvi brendovi ulične odeće su se pojavili u Južnoj Kaliforniji osamdesetih, kada su surferi prodavali majice kako bi promovisali svoje daske za surfovanje.

Inspirisani stilom surfera u Los Anđelesu, kao i hip-hop modom, prodavnice opreme u Njujorku počele su da proizvode majice sa svojim dizajnom devedesetih godina. Tokom 2000-ih došla je i kultura nošenja patika i uticala na modu ulične odeće.

2010. godine je rođena luksuzna ulična odeća. Kako su mladi ljudi i društveni uticaji učinili uličnu odeću važnim delom pop kulture, modna industrija se uključila akciju. Deo streetwear-a su i brendovi sportske odeće, ali i brendovi visoke mode.

Svi vole streetwear.

Podelite