Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Održiva elegancija Lacoste: ljudima, zajednicama, planeti

elegancija, promene, planeta
27. 09. 2022.

Imperativ brenda Lacoste su istrajnost i elegancija. To su dva postulata na kojima Lacoste neprestano radi. U nastavku teksta prenosimo njihov stav prema održivoj eleganciji.

U Lacoste kompaniji, elegancija je mnogo više od onoga što se vidi. To je princip, stanje duha. Način postojanja i ponašanja. Elegancija je izraz lepote kroz akciju, bilo da je napravljena trkom, u neočekivanim naletima, putem neverovatnih putovanja ili hrabrih i altruističkih gestova. Elegancija čini Lacoste-ovce pobednicima i u pobedi i u porazu. To je ono što svakoga međusobno razlikuje van društvenih, geografskih i kulturnih razlika. 

U svetu koji prečesto naglašava ono što ljude razdvaja, Lacoste elegancija uspeva da spoji. Doseže kroz epohe, kulture i okeane. To je kvalitet koji se može odmah prepoznati, tako što izdržava test vremena. Ono služi kao težnja svakog pojedinca - u porodicama, karijeri, svakodnevnici. Misija Lacoste brenda je da pretvori eleganciju u univerzalnu vrednost. Ova vizija se postiže kroz tri nepokolebljive obavezanosti: ljudima, zajednicama i planeti.
 

Brze promene i održiva elegancija

 
U poslednjih nekoliklo decenija, brze promene u modnoj industriji dovele su do povećanja potrošnje, od kojih su ekološke i socijalne implikacije razlog za zabrinutost. 

Sam koncept izdržljive elegancije odjekuje život Rene Lacoste-a i njegovu viziju kretanja. Ova vizionarska ličnost je smatrala da je oslobađanje kretanja kroz odeću katalizator za podsticanje ličnog ispunjenja i podsticanje razmišljanja zasnovanog na slobodi i izazovima. Lacoste proizvodi su oduvek bili dizajnirani da traju, a brend je oduvek bio sinonim za eleganciju širom sveta. 

Međutim, Lacoste veruje da je elegancija takođe način obavljanja stvari, način bića. Omogućava ljudima da sarađuju i pronalaze nova rešenja. Elegancija je vrednost; transformativna sila koja čak može da prevaziđe i naše razlike.

Da bi izgradili trajnu strategiju elegancije, fokusirali su se na proučavanje materijalnosti i sveobuhvatnu procenu životne sredine poslovanja. Ove dve analitičke komponente poslužile su kao temelj za kreiranje strategije održivog razvoja kako bi se osiguralo da svaki akter u Lacoste ekosistemu bude integrisan tako da vizija trajne elegancije koristi:

-    ljudima, uzdižući najranjivije da dostignu svoj puni potencijal,
-    lokalnim zajednicama, uzdizanjem lanca snabdevanja ka održivom rastu,
-    planeti, uzdizanjem proizvoda ka ekološkoj izvrsnosti. 

Danas, struktura trajnog modela elegancije uključuje podršku socijalnoj i profesionalnoj integraciji ugroženog stanovništva. Zato što je to glavno pitanje za mlade ljude, siromašne i one sa invaliditetom. Zato što Lacoste veruje da modni sektor može da pomogne da jednake mogućnosti budu stvarnost.

Akcije za čuvanje planete


Lacoste deli viziju Fondacije Ellen MacArthur Make Fashion Circular Initiative za kružnu modu. Obezbeđivanje da Lacoste proizvodi budu dizajnirani i proizvedeni na načine koji poštuju krhku ravnotežu naše planete, da se koriste duže, kao i da se mogu prikupiti i ponovo koristiti kako bi se produžilo njihovo postojanje. Ovakav pristup doveo je do toga da sada Lacoste ima sledeće akcije:

1.    unapred se procenjuje uticaj na životnu sredinu integrišući principe ekološkog dizajna u razvojni proces,
2.    promoviše se dobrobit životinja i štiti se biodiverzitet oslanjajući se na najzahtevnije sertifikate i inicijative,
3.    dugoročni, timski rad sa proizvodnim partnerima,
4.    optimizuje se korišćenje hemijskih proizvoda da bi se zaštitili potrošači i životna sredina,
5.    produžavaju se životni ciklusi proizvoda recikliranjem neprodatih komada i fabričkih škartova.

Održiva elegancija i istrajnost su uvek prisutni u Lacoste komadima. Pogledajte ponudu ovde
 

Podelite