Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Kako se (ne) nosi polo majica?

polo majica, saveti, izgled
13. 05. 2022.

Izvor: novakdjokovic.com

Temperature polako rastu, što znači da je vreme za polo majice. Sada je već tesno nositi košulje svakog dana, a polo majice su elegantnije od običnih majica. Dobar su izbor kako za muškarce, tako i za žene, s tim da žene imaju više izbora odeće tokom leta nego što to imaju muškarci. Zato će ovaj tekst biti okrenut muškarcima. U nastavku teksta vas čekaju saveti o tome kako se (ne) nosi polo majica. Pisaćemo o upasivanju, o kragni, o dugmićima, o rukavima i o veličini polo majice. 

Bez obzira gde planirate da je nosite, polo stajling uvek treba da ispoštuje standarde koji su se ukorenili godinama. Polo majica predstavlja klasičnu i elegantnu odeću, ali i sportsku. Polo majica je jedna od najsvestranijih majica koje svaki muškarac može imati. To je idealni letnji komad.
 

Saveti za idealni polo look 

 
Za početak, kratak savet: classic fit koji je idealan za muškarce koji nemaju izvajane trbušne mišiće i grudi. Bolje ih je nositi upasane. Sa druge strane, slim fit je savršen za momka u odličnoj sportskoj formi. Tu je i regular fit, što je nešto između prethodna dva, ali najbolje bi bilo da pročitate tekst Kako da odaberem polo majicu za sebe?

Zapravo, pravilo oko upasane ili neupasane majice nije potpuno usaglašeno. Uz pantalone, svejedno je kako ćete je nositi - onako kako prilika od vas zahteva. Ipak, uz šorc nosite polo majicu bez upasivanja. 

Sada dolazimo do kragne - podizanje kragne polo majice je nedopustivo. Kragna polo majice je tu da čini odeću više poput košulje nego majice, ona na neki način predstavlja duh polo majice. Iskakanje iz ovog okvira nema smisla. Okretanje kragne na gore je kao da nosite sunčane naočare noću.

Usko, ali ne preusko - taman


Polo uvek mora da bude izbalansirana majica na telu, ali nikada, nikada, previše zategnuta ili previše široka - bez obzira na fizičku građu muškarca. Ako ne možete da zavučete prst između bicepsa i rukava, uzmite veću veličinu. Ako ima mnogo labavosti, uzmite manju veličinu. Rukavi polo majice bi trebalo da budu dužine do pola puta između ramena i lakta.

I ovde to ima veze sa originalnim duhom odeće: polo majica je sportski, ali elegantan odevni predmet koji je služio teniseru da održi određeni dekor na terenu, ali dovoljno udoban da se može kretati i igrati u njemu. Tako je i u svakodnevnici, ne samo na terenu. 

Kvalitetne Lacoste polo majice su napravljene od lakih materijala, kao što je pamuk. Zbog toga bi trebalo da polo majice lepo prekrivaju vaše telo, a ne da pokazuju vaše telo.

Dugmići - polo se delimično zakopčava. Potpuno je isključena ideja o potpuno otovrenoj polo majici. Za otvorene grudi birajte obične, a ne polo majice.

Zapamtite, sportska elegancija vas čini sofisticiranim, urbanim i opuštenim. Kao da se uopšte niste potrudili oko izgleda, kao da za isti ne marite, a opet je sve na svom mestu. Ko ima bolji brend za definiciju sportske elegancije nego Lacoste? Polo majice se mogu nositi uz farmerke, pantalone i šorc. Muškarci nose polo majice skoro svuda, na fudbalskim utakmicama i u kancelariji. 
 

Podelite