Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Dobar par farmerki zlata vredi

Lacoste, farmerke
24. 08. 2021.

Zamislite svet bez farmerki! Toliko ukorenjene u naše živote da je teško zamisliti vreme kada nisu postojale. Farmerke nose svi - deca, odrasli, pa i bake i deke. A kako i ne bi, kada su farmerke pola outfit-a! 

Ne morate svako jutro da mislite šta ćete obući i kako ukombinovati, kada uz farmerke ide gotovo svaka majica, košulja, duks ili džemper. Kada se već nešto nosi svakog dana, hajde da to bude pravi, kvalitetan komad odeće kojem možete verovati - poput Lacoste.

Pronaći pravi par farmerki je pravo blago, ali kada se pronađu, ne odvajate se od istih. Verujemo da ste iskusili situaciju da imate pregršt farmerica u ormaru, a zapravo nosite samo jedan ili dva para. Zar ne?
 

Farmerke potiču iz Italije, Francuske ili iz Engleske?

Poreklo ove osnovne garderobe koja je više od bilo kog drugog odevnog predmeta uticala na način na koji se sada oblačimo kreće iz Đenove u Italiji, gde su prvi put proizvedene. 

Ipak, prepoznatljivi naziv denim potiče od francuske reči serge de nimes koji označava francusku tkaninu od koje su se nekada pravile farmerke. To je bilo u 17. veku kada je David Andre razvio izdržljivu indigo plavu tkaninu - preteču pamučnog teksasa. Englesko govorno područje je pretvorilo reči serge de nimes u danas poznatu reč denim

Farmerke inicijalno potiču iz Italije, ali su prepoznatljive po francuskoj tkanini denim. 

Termini koji stoje uz farmerke

Prilikom kupovine farmerki, naići ćete na razne oznake pored istih. Evo objašnjenja nekoliko učestalih termina koji bliže određuju o kakvim se farmerkama radi.

●    Regular Fit znači da su farmerke udobne i da se u njima možete kretati bez smetnji
●    Straight farmerke su vanvremenski izbor koji nikada neće izaći iz mode. Straight model farmerki je odličan izbor za ljude koji žele da im denim dobro stoji, bez osećaja da ih nešto steže
●    Slim farmerke su nešto između običnog i vrlo uskog kroja (regular vs. skinny)
●    Skinny farmerke su vrlo, vrlo uski modeli. Ove farmerke su namenjene mlađoj populaciji i onima koji imaju takav oblik tela
●    Stretch denim farmerke imaju mali procenat elastina u sebi i odlične su kada vam je potrebna veća fleksibilnost i udobnost
●    High-rise farmerke su one sa dubokim strukom i generalno bolje stoji visokim osobama, nego nižim

Danas su farmerke deo svakodnevnice. Postali smo nerazdvojni od njih i naučili smo da volimo način na koji svaki par vremenom razvija svoj individualni karakter. Svaki model, nabor i rascep pričaju svoju priču. Dobar par farmerki je čovekov najbolji prijatelj.

Lacoste farmerke

Farmerke su promenile značaj za društvo. Prestale su da budu radna odeća i prešle su u modni svet. Lacoste je na svakom koraku ambasador elegancije i istrajnosti, što znači da ćeš u Lacoste farmerkama osloboditi svoj unutrašnji karakter i zasijati u najsjajnijem svetlu. 

Ako vam je potrebna pomoć oko izbora polo majice koju možete da nosite uz farmerke, pročitajte tekst Kako da odaberem polo majicu za sebe? Svakodnevnica ne mora biti dosadna, niti će ikada biti uz Lacoste. Pogledajte i:

●    ženske Lacoste farmerke
●    svetlo plave muške Lacoste farmerke
●    crne muške Lacoste farmerke
●    izbeljene muške Lacoste farmerke

Izaberite vaš par već danas i ne ustručavajte se da blistate svakog dana. 

Podelite