Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Svi poznajemo Timberland, ali šta se krije iza ovog brenda?

TIMBERLAND, OBUĆA, CIPELE, ČIZME
26. 12. 2018.

Da li znate da je Timberland jedan od globalnih lidera u proizvodnji i dizajnu vrhunske obuće i odeće? A da li znate da je današnje “kanađanke” Timberland predstavio još davne 1973. godine u svojoj kolekciji obuće?

Sada kada znate ponešto o samom brendu, predstavljamo vam i neke od najbitnijih događaja u prošlosti Timberland kompanije koji su doprineli uspehu.

Godine 1968, osnivači kompanije Timberland prvi put su predstavili tehnologiju izrade obuće uz pomoć kalupa i topljenja materijala za kalup industriji obuće. Godine 1973. je kompanija proizvela svoje prve vodootporne čizme pod nazivom brenda, čiji je uspeh na tržištu bio prekretnica u samom imenu kompanije. Uspeh ovih čizama je definisao novo ime kompanije - Timberland.

Godine 1978. Timberland je proizveo svoj prvi par ručno šivene “casual” obuće. Nakon ovoga, menadžment kompanije je uvideo da postoji sve veća potražnja za cipelama, te je Timberland muške i ženske cipele i espadrile počeo da proizvodi već naredne 1979. godine.

Shvativši da postoji mogućnost za proširenjem i povećanjem dostupnosti Timberland proizvoda na inostranom tržištu, započeta je ekspanzija u Italiji. Ovim događajem, 1980. godine, označen je početak međunarodnog pozicioniranja brenda.

U svoju proizvodnju kompanija je 1994. godine uvrstila i seriju obuće za planinarenje. Dalje, 1999. godine je predstavljena Timberland PRO serija, koja je razvijena novom tehnologijom 24/7 “Comfort Suspension”. Ova tehnologija je obezbeđivala dodatnu podršku i fleksibilnost nozi. Ista je bila unapređena 2004. sa predstavljanjem PRO Titan serije obuće i 2005. godine, kada je uveden novi sistem - “The Smart Comfort”. Ovaj sistem je, pored udobnosti, pružao i odličan izgled, baš poput ovog modela.

Da je Timberland kompanija bila uspešna i jaka govori i to da je 1999. godine, tokom svog uspona, proglašena za jednog od 100 najboljih poslodavaca, a ovu titulu je ponela još devet puta.

Nakon svih unapređenja proizvoda i progresivnog razvoja tehnologije, možemo reći da je ovaj brend dostigao visok nivo kvaliteta i da populacija u tome prepoznaje vrednost. Danas, Timberland obuća izgleda ovako.
 

Kvalitet brenda Timberland

 

S obzirom na to da je danas muška i ženska obuća Timberland brenda dostupna širom sveta, putem online prodavnica ili u maloprodajnim objektima, kvalitet ovog brenda se ni ne dovodi u pitanje. Timberland je brend koji obuću stvara korišćenjem najnovije tehnologije u svojoj industriji.

Prvobitno su modeli kompanije bili namenjeni radničkoj klasi, a danas, zadržavajući upravo nekadašnju izdžljivost, modeli su se prilagodili urbanom street style-u, te danas mnoge modele poznajemo kao “kanađanke”.

Zašto izabrati Timberland?

Timberland je jedan od vodećih svetskih brendova u industriji obuće i odeće, jer je posvećen kako kvalitetu tako i dizajnu svojih modela.

Razlog popularnosti Timberland modela između ostalog leži i u tome da mnoge poznate ličnosti sa zadovoljstvom nose Timberland cipele. Jedna od mnogih poznatih ličnosti jeste i pevač Pharell Williams. On je u više navrata na “crvenom tepihu” nosio Timberland čizme i cipele. Među poznatim ličnostima koje prosto obožavaju Timberland našla se i Jennifer Lopez. Ona je prepoznatljiva po tome što uvek prati trendove i što zaista ima smisla za odevanje. Ostale poznate ličnosti koje uživaju u Timberland obući možete pronaći ovde.

Ako poznati biraju Timberland, zašto i vi ne biste pronašli Timberland model za sebe?

podeli