Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Brend inspirisan Tokijom

SUPERDRY, JAPAN, TOKIO
09. 05. 2019.

Superdry brend predstavlja uspešnu britansku fashion priču rođenu na osnovu kreativne saradnje preduzetnika Julian Dunkerton-a i James Holder-a, 2003. godine.

Superdry reprezentuje autentični “old school” stil odeće sa posebnim osvrtom na detalje, rukom rađene kreative i krojem koji pristaje različitim stilovima odevanja. Ovakva raznolikost je brendu Superdry donela slavu, uspeh i priznanje.
 

Nastanak Superdry brenda


Julian Dunkerton je svoju karijeru započeo sa tezgom odeće na tržištu grada Cheltenham u Engleskoj. Njegove dalje uspešne odluke stvorile su brend koji je predstavljao spoj “vintage” i Americana stila odeće, i prodavao se u gradovima poput Cheltenham-a, Oxford-a, Birmingham-a i Edinburga. U međuvremenu, James Holder je eksperimentisao sa dizajnom i štampom na odeći, nalazeći inspiraciju u opremu za skejting.
 
Kada su se Julian i James prvi put sreli, brzo su shvatili da dele strast prema fashion svetu i obaranju granica. Kombinujući Julian-ovu strast prema krojenju, visok kvalitet materijala i “vintage” stil, zajedno sa James-ovom ljubavi prema tipografiji i štampi, Superdry brend je rođen na putu za Tokio, koji je i inspirisao ovu ideju.

Superdry začeci su se zasnivali na ponudi visoko kvalitetnih materijala, unikatnih kreativa i dodatne vrednosti proizvoda, što predstavlja temelje brenda i dan danas. Superdry brend jeste prodavan u više od 100 zemalja širom sveta i sinonim je za izuzetno detaljni dizajn, premijum materijale i britanski kroj. Bilo da se radi o najmanjem modnom aksesoaru, ili ručno rađenoj kožnoj jakni, Superdry kompanija za svaki proizvod kreira skicu na papiru i razmatra kako bi se dati proizvod mogao učiniti drugačijim i unikatnim.
 

Internacionalni uspeh Superdry kompanije

Od inicijalne kolekcije od pet majica, koja je sadržavala legendarnu Osaka 6 majicu, koju je nosio i David Beckham, Superdry danas nudi sezonalne kolekcije koje čine hiljade proizvoda sa preko 500 različitih logotipa.

Veličina ovog brenda se može potvrditi i činjenicom da se Superdry globalna zajednica našla, zajedno sa ostalim britanskim gigantima, na listi FTSE 250, postavši jedna od najuspešnijih maloprodaja u skorije vreme.

Uprkos velikom uspehu, Superdry ostaje veran svojim korenima, a takva strategija poslovanja pomaže održavanju reputacije.

Pored osnovne linije proizvoda za žene, za muškarce i linije artikala za spoljnu upotrebu, Superdry širi svoje nasleđe kroz niz novih kolekcija poput Superdry Snow, Superdry Sport, kao i kroz saradnju sa Idris Elbom.

podeli